A mezőkövesdi Berecz Zsombort három, míg az újpesti Andreias-Cristian Calcant két mérkőzésre tiltotta el a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Megrovást kapott a Fradi játékosa, mert kiállt a rendőri intézekedés közben elhunyt George Floyd mellett
Fotó: M4Sport.hu

Az MLSZ honlapjának hétfői híre szerint Bereczet az ellenfél megütéséért büntették, de a középpályás játszhat a Budapest Honvéd elleni, szerdai Magyar Kupa-döntőn, mert az eltiltása a bajnokságra vonatkozik.

Az Újpest piros lappal kiállított román légiósa megrúgta ellenfelét, amikor a labda nem volt számára megjátszható, ezért bűnhődött.

A fegyelmi bizottság írásbeli megrovásban részesítette a Ferencváros játékosát, Tokmac Nguent a ruházatán viselt tiltott feliratért.

A játékos meze alatt az alábbi felirat volt olvasható:

Igazságot George Floydnak!

Az MLSZ honlapja kiemeli, mindhárom játékosnál a szabályzat alapján kiszabható legkisebb büntetésről döntöttek, ám a nem engedélyezett felirat viseléséért a jövőben minden esetben tényleges büntetés kiszabására kerül sor.

Tokmac üzenete a május 25-én történt esettel kapcsolatos. Mint ismert, Minneapolisban négy rendőr igazoltatás után földre teperte a 46 éves George Floydot, aki csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegőt, amikor az egyikük a nyakára térdelt, majd később, a kórházban meghalt. Az Egyesült Államok számok nagyvárosában zavargások törtek ki, a Fehér Ház közelében is gyújtogattak.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kukac Kukac
Bezzeg olyan piti bajnokságokban, mint a Bunesliga, vagy a Premier League ez nem büntetendő. Az OTP Bank ligában azonban igen...
RonaGyuri
A szívem szerint azt mondanám, hogy ez a kis magyar perverzió

azonban egyfelől nem kicsi, másrészt sajnálatosan mindennapos

A hétvégén – ma már fogalakoztam vele, de most egy másik aspektusáról van szó – Őfenesége odanyilatkozott: „Abszurdnak és perverznek nevezte a miniszterelnök azt a rendszert, amely alapján az Európai Unió a jövőben szétosztaná a járvány hatásainak enyhítésére szánt, 750 milliárd eurós támogatást”! Hoc & nunc nem ennek az igazságtartalmát vizslatnám, nem sok van benne, hanem a dolog pofátlanságát, na abból sokkalta több.
Nem, nem a támogatásokat, hanem a büntetéseket nézve igazán releváns jelzőnek tűnik: az abszurd és a perverz. Igen ebben az országban a derék rendőrségünk több százezres, sőt milliós büntetéseket ró ki dudálásért és EU-s zászló lengetésért!
Sőt, most fijjej Wazze a derék MLSZ sem fukarkodik a büntivel, „írásbeli megrovásban részesítette a Ferencváros játékosát, Tokmac Nguent”! mert kiállt a rendőrgyilkosság áldozat mellett.
Mindeközben: „A Liverpool játékosai kör alakban térdeltek le a pálya közepén, hogy kifejezzék a szolidaritásukat George Floyddal, aki nemrég halt meg rendőri intézkedés közben az Egyesült Államokban írja a BBC.”! =))
justhpeter
Az MLSZ is mindennel foglalkozik, csak azzal nem, ami a dolga. Még mindig ott tartanak, hogy a nyalás kifizetendő.
Csizmás Kond
Ha tényleg az áldozat mellett állott volna akkor nem a munkaidejét használja reklámcélra...de gondolta így egy csapásra két legyet üt...hát mellécsapott.
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.