Tiltólistán a papás-mamás? A „kislány babázik, a fiú autózik” felállás már a múlté – legalábbis az óvodai nevelés új alapprogramja szerint. Miért is kéne kerülni a hagyományos nemi szerepek erősítését? Egyházi körökben is kiverte a biztosítékot az óvodai nevelés új országos alapprogramjának azon utasítása, mely szerint kerülni kell az úgynevezett nemi sztereotípiák erősítését. Az ellenzők úgy gondolják, az utasítás nem csupán arra utal, hogy illene lebontani a nemek közti egyenlőtlenség falát, hanem a család alappilléreit gyengíti. Visszaköszönni látják benne a „gender (ejtsd: dzsender) elméletet”, mely szerint a valódi nemünk nem a születéssel dől el, hanem a társadalom és a család elvárásai szerint válunk nővé, férfivá. Mindez azt sugallja, hogy semleges nemmel születünk, és a saját vágyaink szerint választhatunk később, hogy a fiúkat szeretjük vagy a lányokat. Meglátogattunk egy egri óvodát, hogy kiderítsük, hogyan is kell mindezt érteni.

Forrás: szabadfold.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

barew7
De kár, hogy bezárták az OPNI-t!!!!
mandiner
Isten barmai!! Ezt mint pedagógus mondom! Akinek esze van ezt megtagadja !
Ahogy érzik a vesztüket egyre nagyobb ökörségek buggyannak elő belőlük! Azt hittem Magyar Bálintot nem lehet hajazni...és ím..láss csodát!!!
feketeözvegy
Akik ezt jóváhagyták, és kiadták az ukázt bizo nyára melegek, akarom mondani betegek.
Mi lesz a következő lépés? Anyuka odahaza férfiruhában, sört iszogatva mutasson példát ? Apuka pedig terhesen főzöcskézik a konyhában?
Igenis szükségük van a gyerekeknek a nemüknek megfelelő játékra. És a mesékre is ahol van királylány és királyfi...........
msziki
Maga az ötlet felvetése is nevetséges. Iróasztal mellőli fiktív kitaláció. Ne terheljük ezzel is jövő nemzedéket.
marlin
Egyike azon ritka eseteknek, mikor 100%-ban egyetértek "mandiner"-rel!!

Liberális kismama babakocsival a parkban!! Ismerős jön!!
- Kisfiú vagy kislány??
-Majd ha felnő, eldönti!!

Agymenés!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.