"... a testvéredet nem választhatod meg úgy, ahogy a barátaidat, készen kapod, és olykor egy egészen eltérő természet és világlátás az, amiben közös nevezőre kell jutnotok, és ez nem mindig megy. Mert ugye alapvetően két csoportra oszthatók a testvérek, vannak jó és rossz testvérek... "

Forrás: cotcot.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bogyó
"a testvérharc természetes, a rivalizáció és a testvérgyilkosság is, mert mindez a természetes szelekció része, harc a szülői erőforrásokért. Ezt a szülők akadályozzák meg legkevésbé, nekik az a céljuk, hogy a legerősebb, leginkább életképes utód legyen, akibe energiát invesztálnak. Mindez evolúciós, ősi és ösztönös."(Szendi Gábor)

ez így félelmetesnek hallatszik!
kiwi
nekem nagyon bejött Szendi Gábornak ez a könyve, meg az evolúciós gondolkodás, csak egy-két témában volt, amikor az okfejtést erőltetettnek, belemagyarázásnak éreztem. de ez a testvérek harca a szülőkért pont ilyen volt.
bogyó
akkor nem csak nekem tűnik így.
amúgy a könyv a jövőhéten már a kezemben lesz:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.