Kutatók újabb bizonyítékra bukkantak azzal kapcsolatban, hogy a vörösborban található reszveratrol fontos szerepet játszik a sejtöregedés megelőzésében. A Cell Metabolism című szaklapban megjelent tanulmány során a tudósok rágcsálókon végeztek kísérleteket, és arra a megállapításra jutottak, hogy azoknak az egereknek a mitokondriális működésére, amelyekben egy bizonyos gén, nevezetesen a SIRT 1 gén normális módon működött, a reszveratrol igen pozitív hatással volt, ugyanakkor azokon az egereken, melyekben ezt a gént kiiktatták, nem tapasztaltak semmilyen változást.
Forrás:
kulinarisvilag.hu
Feltöltő: Takri
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás