Az olíva termését régóta ismeri az emberiség, már időszámításunk előtt 37 ezer évvel ezelőttről maradtak fent bizonyítékok, melyek erről tanúskodnak. Az ókori Egyiptomban, Görögországban és a Római Birodalomban is használták.
Forrás:
egeszseg.msn.mainap.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Kicsi üvegekbe teszek ilyenkor nyáron levendula virágot, a másikba fokhagyma gerezdeket, oregáno leveleket, borsmenta és rozmaring ágacskát, kakukkfüvet, borókát és bogyókat, majd felöntöm olívaolajjal. Télen ebből lehet csepegtetni a csirke húsra, vagy a salátákra. Az üvegek tetejére kis szoknyácskát teszek, és raffia masnit kötök rá. A konyhában nagyon dekoratívak.
@Kutyafüle: Kipróbáltam az olajat hajon. (Én majdnem mindent kipróbálok ami szimpatikus ) Valóban jó,de nekem nem jön be a szaga.