Az olíva termését régóta ismeri az emberiség, már időszámításunk előtt 37 ezer évvel ezelőttről maradtak fent bizonyítékok, melyek erről tanúskodnak. Az ókori Egyiptomban, Görögországban és a Római Birodalomban is használták.

Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Nagyon szeretem. MIndenféle zöldség salátához, tésztasalátákhoz, krémlevesekhez.
Kicsi üvegekbe teszek ilyenkor nyáron levendula virágot, a másikba fokhagyma gerezdeket, oregáno leveleket, borsmenta és rozmaring ágacskát, kakukkfüvet, borókát és bogyókat, majd felöntöm olívaolajjal. Télen ebből lehet csepegtetni a csirke húsra, vagy a salátákra. Az üvegek tetejére kis szoknyácskát teszek, és raffia masnit kötök rá. A konyhában nagyon dekoratívak.
Kutyafüle
@Horizont: De jó, hogy valaki megdícsér:)) De még másra is jó. A festéstől sokszor szálkás a hajam, ilyenkor egykiskanál oljjal csak egy cseppel átdörzsölöm a hajamat, és akkor szép fényes, és puha tapintású lesz. Az ókorban is erre haszálták:))))))))
Kutyafüle
És ha látnád, hogy milyen szép tud lenni az olajfák erdeje, nagyon érdekes göcsörtös törzsük van, és micsoda illat :))
Kutyafüle
@Horizont: Én szintén ott láttam először, azóta sem feledem, mindíg érzem azt a finom különleges illatot.:)
darwin
@Horizont: Ha többször főzöl olívával ,rájössz,hogy nem is annyira drága,mert nem kell annyi belőle,mint a napraforgóolajból.De nem is jó minden ételhez.
@Kutyafüle: Kipróbáltam az olajat hajon. (Én majdnem mindent kipróbálok ami szimpatikus ) Valóban jó,de nekem nem jön be a szaga.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.