Égett kenyér szagot fúj be az ablakon a szellő. Sütik a nemzet kenyerét – villant át az agyamon. És megjelentek szemem előtt a Szent István napi kenyerekről készült fotók (van köztük, dombos, vágott és égett), és a tudatom mélyéről a nagymamám sütötte 5 kg-os kenyerek, amelynek az ízét még most is ott érzem az nyelvemen. Milyen volt? Isteni! Dombos, ropogós héjú, szép pirosbarna, a belseje olyan, ami nem tapad össze az ember szájában. Méltán lehetett volna a nemzet kenyere.
Forrás:
nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás