Paprika… Világéletemben szerettem. Szeretem nyersen, salátákba, szendvicseken, fűszeres túrókrémmel töltve,.. De ki nem hagynám töltött paprikaként, amint kiteljesedik az íze az édes paradicsommártásban. Mostanában próbáltam ki sült paprikaként,- egyszerűen kiváló, nem is értem eddig miért nem készítettük el így. Ízesítőként és fűszerként ki nem maradhat a pörköltekből –gulyáslevesekből, halászléből, tokányokból. Na és a télire eltett savanyúságok – ez megérne egy külön fejezetet ( a káposztával töltött almapaprika, a veszettül csípős cseresznyepaprika, vagy a csalamádék…hm..,), vagy a téli favorit – a kolbász. Szeretem, mert sokféle változata van,( TV paprika, hegyes csípős paprika, kaliforniai, pritamin, alma, cseresznye, ceruza,blondy,stb.). Nem véletlenül lett a magyar gasztronómia egyik fő tartópillére – konyhánk jellegzetes védjegye – hiszen tájjellegű ételeink nélkülözhetetlen alapanyaga. Ennek ellenére a paprika eredetét tekintve korántsem ősi magyar növény, hiszen őshazája...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.