E hét pénteken (már csak 83 nap van hátra Marci világra jöttéig!), hajnali fél négy körül indult a nap. Réka felállt a kiságyban és sírt. Borzasztó volt a meleg, légkondi híján csak a kereszthuzat hozott némi enyhe levegőt a lakásba, ezért kénytelenek voltunk egy pici pólót ráadni a babára, mert nem szerettük volna, ha megfázik; valószínűleg ezért ébredt fel, és aludt nyugtalanul. Néhány „ssssss”, és „csitt”, meg „pssszt” sem volt elég, hogy elhallgattassuk Őt, ezért befektettem magunk közzé az ágyba. Néhány oldalrúgás, arcbamászás, meg másfél óra test-test elleni küzdelem után aztán átoldalogtam Ádám szobájába, ekkor már hat órát mutatott a telefon kijelzője. Réka elcsendesedett, kisajátította a helyemet a hitvesi ágyban, és úgy tűnt újra békésen alszik. Lassan én is elpilledtem újra, ismét Párizsban jártam a lagúnákat motoros gondolámmal, Jakabos Zsuzsanna, és egy palack hűs francia pezsgő társaságában (álmomban mindig mindent összekeverek).

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Joccóó
@Zsoel: Nyugi, nyugi, azért a ne menj a Dunának!! Valószínűleg amikor Téged vártak a szüleid, Ők is elgondolkodtak azon, milyen nevet adnak majd Neked! Az író szerintem itt is csak azt fejezte ki, milyen név tetszik neki, illetve milyen nevet ad majd a fiának ha megszületik! Írhatta volna azt is, hogy "X", vagy "Y", de hát az olyan snassz; a Marci (Jancsi, Bence, Máté stb.) sokkal jobban illik ide! A világ pedig nem ettől lesz beteg, hidd el; vegyél egy napilapot a kezedbe, és böngészd át... :-)
Zsoel
@flitteröcsi: Nincs gyerekem, de ha majd útban lesz, biztosíthatlak, nem leszek rá kíváncsi 7-8 hónapos magzatkorában ultrahangfelvételen, ahogy arra sem, hogy milyen nemű. Így nem fogok neki hónapokkal korábban nevet adni, sőt, még abba a hitbe sem fogom magam ringatni előre, hogy apa vagyok. Majd ha rendben a világra jött az az újszülött, és az orvosok megállapították róla, hogy egészséges, és előreláthatólag rendben ki is fog fejlődni, na, akkor lesz majd gyerekem, addig nem.
És hogy mi a probléma? Az, hogy a modern kor embere teljesen elfeledte a régiek bölcsességét, higgadt életszemléletét és nyugodt mértéktartását, miszerint mindent a maga idejében, nyugtával dicsérd a napot, ne igyál előre a medve bőrére... soroljam még? Vajon a kedves kispapa mit szólna majd akkor, ha az előre agyonajnározott Marcikája ne adj' isten halva születik, vagy olyan komplikációk merülnek fel, vagy olyan orvosi műhiba esik a szülésnél, amelyből kifolyólag Marci egész életére szellemi fogyatékos marad vagy tolókocsiba kényszerül? Senkinek nem kívánok ilyen szörnyűségeket, de akikkel ezek megtörténnek, azok sem számítottak rá előzetesen. Nem kell az ördögöt a falra festeni, viszont az sem egészen normális, amit ez a kispapa csinál.
Zsoel
@Joccóó: Amikor én születtem, még nem tudták előre megállapítani a gyerek nemét. Ami a nevemet illeti, arról pedig 99%-ban előre meg volt állapítva, hogy amennyiben fiúnak születek, András lesz a nevem.
Aztán két héttel előttem született a közeli rokonságban egy másik András, így, mondhatni az utolsó pillanatban, Zsolt lettem András helyett. Úgyhogy erről ennyit. :)
Anwar
@Zsoel: Úristen! Egyre betegebbé válik ez a világ! (Csak hogy idézzelek.) Örülök, hogy ez a legnagyobb problémád, és hogy ilyen "pozitív" az életfelfogásod.
Azon a -zárójelbe tett- fél mondaton kívül nem látok semmilyen utalást "Marcikára", nem tudom milyen ajnározásról beszélsz.
Egyébként én úgy tudom, hogy a halva született és a fogyatékos gyermekeknek is szoktak nevet adni. Az már más kérdés, hogy ezek szerint Te az esetleg halva, vagy fogyatékkal született gyermekedet nem vállalnád, így nevet sem adnál Neki...
varrólány
Olyan helyesek a kispapák még ilyenkor! :-)
nehogymá
akkor az anyuka hasát simogató fickok is barmok?ha máskor nem is de amikor már mozog illik tudomásul venni a tényt hogy ebböl akár gyerek is lehet

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.