Úgy tudjuk, hogy a kísértet az elhunyt személy testetlen szelleme vagy lelke. Állítólag a kísértetek mérete megegyezik az elhunytéval, de szürkés, füstszerű és átlátszó. A szellemek olyan lelkek, akik nem tudnak nyugodni haláluk után, ezért vándorolnak a Földön. Vagy még nem végezték el a feladatukat , vagy mert bűnösök és nem mernek átmenni a túlvilágba, mert félnek, hogy a Purgatóriumba kerülnek. A Biblia tanításait követő keresztény egyházak nem hiszik azt, hogy a halottak szellemei térnek vissza, mint ahogyan a tudományos közösségek többsége is elveti ezt a feltételezést.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Proli
@sziráki ágnes: 6 könyv a polcomon, ugye most viccelsz?
Adol privát címet érdemi választ írok!
lbs
... Azért gyújtunk gyertyát a temetőben, hogy visszataláljanak a sírjaikhoz. ...

Ekkora idiotizmust leírni - ehhez már tehetség kell.
Ugyanis a legtöbb kultúrában egyáltalán nem biztos, hogy a sírnál gyújtanak mécsest, gyertyát, hanem pl. otthon is.
A japánoknál, de a vallásos kínaiaknál is és általában a keleti kultúrákban az elhunytak tiszteletére az otthonokban házi-oltárok vannak, ahol fohászkodnak az élők a megholtakhoz - általában segítségért. Gyertyát, mécsest esetleg papírpénzt, imalapokat, stb. égetnek.

Ezen a mondaton elindulva az elmúlt hetek, hónapok szörnyűségeinek helyszínein pl. Pécsett, vagy Bag mellett, esetleg Apátfalván ahol mécseseket gyújtottak a részvétnyilvánítók akkor odarögzítenék, félrevezetnék az áldozatok lelkeit, szellemeit.
Ha a cikk igaz lenne, akkor az elhunytak szellemeit arra kárhoztatnák ezek, hogy ott maradjanak, ahol meghaltak - a mécsesek kiégésének idejére.

Nem szükséges mindent "modernül" megmagyarázni!

Ami a szellemeket illeti azok viselkedését, történeteiknek az elemzését a para-jelenségekkel foglalkozó tudományok és áltudományok(!) gyakorlói és követői végzik.
senkifia68
@Proli: @sziráki ágnes: Pedig nagyon egyszerű, ha ezt megértitek!

"Nem az vagyok ami történt velem,
Az vagyok, amit döntöttem, hogy legyek."
Carl Gustav Jung
Proli
Megszólalt a fidesz agit prop beépített ügynöke :)
Angelika
@lbs: Nem a cikkíró találta ki, hanem ez egy hiedelem, ahogy írta is: "A hiedelem szerint a halottak lelkei, szellemei kijönnek a sírból, hogy megnyugvást keressenek az élők között. Azért gyújtunk gyertyát a temetőben, hogy visszataláljanak a sírjaikhoz."
Angelika
@lbs: Még valami, ha a hiedelm szóval is gondod lenne: "A babona vagy hiedelem szűkebb értelemben olyan, a világ mágikus szemléletéből fakadó hitet, vagy erre épülő tevékenységet jelent, ami (tévesen) közvetlen (ok-okozati vagy jel-jelöleti) összefüggést tulajdonít ilyen viszonyban valójában nem álló dolgoknak, az események mozgatóiként sokszor természetfölötti erőket elképzelve."
Szóval nem értem, hogy mi a problémád a szöveggel. A hiedelmeken pedig nem tudsz változtatni, azokat nálad jóval idősebb emberek találták ki saját megnyugatásukra, vagy ijesztgetésükre. Ezt az "idiótizmus" kifejezést pedig gondold át kérlek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.