Aki sütött már otthon kenyeret, biztosan elhiszi, hogy a házi sajtkészítés sem ördöngősség. De azoknak sem kell kételkedni a sikerben, akik eddig csak tébláboltak a konyhában. Először is leszögezem, hogy tisztában vagyok a nagy klasszikus, nemes sajtok készítésének lépéseivel, hozzávalóival...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
profon
Jómagam is hasonlóan készítem. Olyan szerencsénk van ,hogy kis falunkban van még vagy 600 tehén és ami alul kijön az közvetlenül megy is a lábasba :) Nekem a zöld fűszeresek jönnek be a legjobban és természetesen a fokhagymás, snidlinges :))
Nálunk 1-2 nap alatt elfogy úgyhogy én sózom a tejet forraláskor mert úgy finomabb !
ila51
@profon: A húgomék is így csinálják igaz kecskéjük van de igen finomakkal látja el aszomszédait is :))
Pálinkafőző Rézüst
@profon: nekem egy görög cimborám hozott mindig Görögországból tejoltót! Granulátum volt, és nem kellett a tejet felforralni hozzá, vagyis megmaradt az eredeti íze! Ha igazi jót akarsz, szerezz be ilyet! Asszem tavasszal megy megint ki, szóljak neki? Nekem sajna :((((((((( megszűnt a kis tanyám..:((
Pálinkafőző Rézüst
: lemaradt: azért a tejet így is fel kell melegíteni, csak nem kell felforralni! Attól megváltozik az íze!@profon:
profon
@Pálinkafőző Rézüst: Nálunk is be lehet szerezni ilyesmit csak macerás elkészíteni vele ha jól tudom !
Pálinkafőző Rézüst
@profon: nem, nem macerás! Sőt nagyon egyszerű! Most mennem kell, de majd elmondom. Lehet, hogy még ma este. Nagyon eccerű...:)) És nagyon finom!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.