Több párhuzamos út is vezet az egészséges életmód felé. Némelyik útvonal, például a vegetarianizmus és a mediterrán étrend, már meglehetősen szilárd tudományos alapokon nyugszik. Mások pedig, köztük a minden állati eredetű élelmiszert kizáró vegán étrend is, egyre több követőt vonzanak. Aztán ott van a legújabb oldalhajtás, a nyers vegán diéta, amely természetellenesnek és egészségtelennek tartja a főzést. Egyre több híresség hódol ennek az étrendnek fiatalságuk és vitalitásuk megőrzése érdekében. Pedig a szakértők szerint ha valaki már amúgy is vegán vagy vegetáriánus étrenden él, semmit sem nyerhet, inkább veszíthet a teljesen nyers étrend követésével.

Forrás: netambulancia.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
"Aztán ott van a legújabb oldalhajtás, a nyers vegán diéta, amely természetellenesnek és egészségtelennek tartja a főzést."

Az, csak hát valahogy mégis hosszabb ideig elélünk vele, mert a gyomrunknak nem kell annyit küszködnie az étel megemésztésével, mint ha az nyers lenne.
De hát vissza a gyökerekhez! :) Együnk nyers zöldségeket, mert a főzés egészségtelen. Térjünk vissza a barlangokba, mert fűtött házban lakni, ágyban aludni egészségtelen. Támasszuk fel a barlangi oroszlánt, kardfogú tigrist, gyapjas mamutot, mert az előlük való menekülés égeti a zsírt és fitten tart, tehát nagyon egészséges. Felejtsük el a modern orvostudományt, mert a rengeteg gyógyszer úgyis mind méreg. Ne használjuk a gyáripar termékeit, öltözékünk és használati tárgyaink álljanak abból, amit a természet nyújt nekünk. Aztán mindezek után ne csodálkozzunk, ha még a 40. életévünket sem érjük meg, ha pedig mégis, már öregembernek fogunk számítani.
miazero
@Zsoel: Majdcsak feltalálják a tüzet.
Zsoel
Én a magam részéről jól érzem magam úgynevezett civilizált embernek, és szívesen fogyasztok főtt ételt és húst egyaránt. Véleményem szerint a szélsőségek a táplálkozás terén sem vezetnek jóra; elvakult elméletek követése helyett szerencsésebb, ha inkább mindenből fogyasztunk, de mindenből mértékkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.