Irány a sós pácban (brine) előkészített vasárnapi ebéd-vacsora csirke! A csirkét egy napig hideg sós pácban kell tartani, ettól a bőre nem szárad ki, a sótól pedig csodásan megpirul és ropogós lesz. Két dologra kell odafigyelni: utólag már mértékkel bánjunk a sóval, illetve csak friss csirkét használjunk, mert fagyasztásból kiolvasztott csirkénél sosem lesz olyan ropogós a bőr, mint a friss esetében. Azt még mondjuk, a garnírung nem az elvárható sült krumpli lesz.. Először is, mert akkor a tökéletes sült krumpli receptjére is szükségünk lenne, másodszor, mert mégis akarnánk kis tavaszt idézni az asztalhoz némi salátával, ami ráadásul nem is a csirke mellé kerül, hanem rá.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.