Mahidevranról, I. Szulejmán szultán első feleségéről nem sokat tudunk. A házassága előtti évekről konkrétan semmit. A neve azt jelenti: „aki mindig szép”, „akinek szépsége soha nem halványul” vagy az „időtlen szépség”. Szulejmán nagyon szerette, becenevet is adott neki, Mahidevran Gülbaharnak hívta, melynek a jelentése tavaszi rózsa.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Angelika
@alidastone: Több forrásnak is utánanéztem, és az angolt gondolom igaznak, mindenhol csak Mustafa halálát írják, Mahidevrant nem emlegetik. Egyébként baromi kevés adat van Mahidevranról, alig találtam valamit, még angolul is. Ő úgy látszik nem volt olyan jelentős, mint Hürrem, persze, nem az ő fia lett a következő szultán. Egyébként egyetértek, Mahidevran is és Szulejman is rettenetes mód el lett cseszerintve a filmben, közük nincs a valós figurákhoz.
alidastone
A történelmi sorozatok nagy kedvelője vagyok, a Tudorokat imádtam, a Borgiákat is. Valami ilyesmit vártam (volna) ettől a filmtől. Ehelyett a hideg zuhanyt a nyakamba kaptam. Már a szalag minősége is hagy maga után kívánnivalót. Az összes karakter egysíkú. A szerájbéli intrikák nem jól vannak ábrázolva. Az egyéb, politikai cselszövések pedig sehogyan sem. És ha még egyszer hegedül Ibrahim, én megtépem magamat.
alidastone
Na, de én elég kritikus vagyok, az is igaz. :D
alidastone
@Angelika: Rövidebben is írhattam volna: egyetértünk. :)
Angelika
@alidastone: :D Az első részben még elbűvöltek a kosztümök, de utána már jobban érdekelt, hogy utánanézzek, hogy valójában mi történt. Egyébként a Tudorokat én is imádtam, de azért itt is figyel egy kis Hollywood, mert vajon ki hiszi el, hogy a drága vörös, pocakos, rusnya henrik annyira jó pasi volt, mint jonathan rhys meyers? :D
alidastone
@Angelika: Nahh, igen. Rendkívül karizmatikus színész. A másik...ahogy idősödött a filmben: Charles Brandon, alias Suffolk hercege... az se vót éppen kutya. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.