Hamis tojás, hamis iPhone, hamis IKEA-bolt - szinte mindent másolnak Kínában, ahonnan a világon elkobzott összes hamisított termék 67 százaléka származik. A fenti adatot legutóbbi, e témáról szóló írásában a South China Morning Post idézi. A nemzetközi vámstatisztikák Kínára vonatkozó adatait elemző lap szerint a 2008 és a 2010 között világszerte elkobzott hamis áruk mintegy kétharmada a kelet-ázsiai országból származik.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dulcinea
@Zsoel: :))) Tess mán kötekedni...:))) Azzé a lényeget remélem, hogy érted?:))))
Zsoel
@Dulcinea: Hogyne érteném. A kis sárga ferdeszeműek lekoppintanak minden nyugati cuccot, "olcóért", mert egyetlen eredeti ötletük sincsen. :)
Dulcinea
@Zsoel: Hát..igen...bármit is veszel...már minden kínai...
Zsoel
@Dulcinea: Én tudatosan próbálom elkerülni a kínai cuccokat, amennyire lehet. Ámbár elég mérsékelten lehet.
Dulcinea
@Zsoel: Én is...de nagyon nem lehet...bemegyek a márka boltba...és nézek egy cipőt..vagy göncöt...származási ország kína!
Zsoel
@Dulcinea: Az a baj, hogy a neves márkák is ott gyártatnak, mert a társadalmi viszonyok miatt egyszerűen olyan végtelenül olcsó ott a munkaerő (lényegében egy marék rizsért is egy napig eldolgoznak), hogy még a gyártósorok működtetésének, az alapanyagok odajuttatásának, illetve a kész termékek rendeltetési helyükre való szállítása költségeinek levonása után is bőven marad hasznuk... Ezzel az olcsósággal nyugaton sajnos egyszerűen nem lehet versenyezni, és mivel a nagyobb haszon végett a termelést kivitték Európából, így munkahelyek sincsenek, az embereknek nincs pénzük, vagyis egyébként sem tudnának megvenni mást, mint a gagyit... Ördögi kör ez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.