Történt, hogy két szerkesztőnk [Nat és Izabella Carranza (IC)] is lecsapott Csányi Vilmos legújabb kötetére, és más-más okból, de mindketten nagy érdeklődéssel olvasták A tökéletesség illatát. Úgy gondolták, hogy érdekes lehet, ha külön könyvismertetők helyett nyilvánosan „megbeszélik” a könyvvel kapcsolatos gondolataikat – így született az alábbi párbeszédes ajánló:

Forrás: gittegylet.com
Feltöltő: gittegylet.com
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JdJC
Avilai Szent Teréz lelki követőjeként, írásait és lelkiségét jól ismerve a könyvvel kapcsolatban hozzászólásként megosztom Pável Márta véleményét, mellyel kiemelten egyetértek:

Nyílt levél Dr. Csányi Vilmos etológus, akadémikus stb. Úrhoz.

Tisztelt Dr. Csányi Úr!

Sokakat ismerek, akiket Ön tanított és jókat mondtak Önről, habár közölték, hogy több mint valószínű, ateista. Ez rendben is lenne, de kérdezem: akkor miért ír Ön Avilai Szent Terézről egy – véleményem, hitem szerint – gyalázatos könyvet „A tökéletesség illata” címmel?
Ebben a könyvben Ön – aki akadémikus, tehát jól tudja, mik a könyvírás alapfeltételei a hivatkozásokat illetőleg is... – mindenféle hivatkozás, forrás feltüntetése nélkül ír, (ISBN kódja sincs, de ezt teheti) továbbá irodalomjegyzéke sincs. Ön olyan írást ad közre az Egyházunk egyik legnagyobb női szentjéről, ami gyalázat, ilyenek nincsenek az önéletrajzában, egyik művében sem, akkor Ön honnan vette? Irodalmi alkotói szabadosság, fantázia? Akkor kérem, írja ki és ne használja fel Szent Teréz nevét, kérem, ne!
Ajándékba kaptam az Ön könyvét – ami a 15. oldal után kiesett a kezemből, de ezennel mindenkit felhívok arra, hogy ha nem akarja rombolni a lelkét, akkor ne olvassa el. Ez a könyv – szerintem – minden alapot nélkülöző gyalázása Teréznek. Honnan veszi a bátorságot ahhoz, hogy olyanokat írjon, mint amit a könyve 15. oldalának első bekezdésében ír, hogy szerelemi aktusban volt része, és mint írja, több napon át így volt? Nem olvasom tovább, mert hányingerem van. Miért nem a kutyáival foglalkozik, amikhez ért?!
Miért kell újabban minden hozzá nem értőnek a legnagyobb szentünket, az én lelki anyámat kikezdeni, ilyen írásokkal megpróbálni lehúzni abba a sárba, amiben már sokan fekszenek? Miért akarja ezt a drága szentet megszentségteleníteni? Igaz, jön a 2015, ami születésének az 500. évfordulója, de nem így, nem ezzel kellene a tiszteletünket tenni a mai napig világító Szentünk előtt. Ma már Önök előtt semmi, senki sem szent?
Kérek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.