Több dél-európai országban, sőt Japánban is a nap legmelegebb időszakában lehúzzák a rolót, s pihennek egy keveset. A déli pihenőidő bevezetésének lehetősége Magyarországon is felmerült. A Magyar Tudományos Akadémia a klímaváltozás következményeinek vizsgálatára indított kutatási prog­ramjában már 2003-ban felvetette egészségügyi okokból. 2007-ben állampolgári kezdeményezésre népszavazásra terjesztették fel a szieszta bevezetését, ám végül elhalt a dolog. A napokban viszont újból szóba jött a déli pihenőidő bevezetése. Életbe lépése jelentős életmódváltással járna, mivel a hivatali munka és ügyintézés, sőt az utazási szokások alapvető átalakulását vonná maga után. – Az infrastruktúra karbantartásának szempontjából nagyon hátrányos lenne a szieszta. A jelenlegi hosszabb éjszakai üzemszünet lehetőséget ad a nagyobb munkák elvégzésére is (pl. síncsere a metróban, ideiglenes váltók beépítése, stb.).

Forrás: borsonline.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Meg a nem minimálbéren foglalkoztatottság... az is jót tenne az embereknek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
@vitamin51: igen " lájkolom" a véleményed de én sajnos pl a 15- 20 évvel fiatalabb férfi főnökömmel nem tudok elképzelni apa -fia kapcsolatot , van nekem saját gyerekem akinek szívesen adok tanácsot és folytonosan kell is adnom és adok is bármikor és elég is ennyi . Nálam a munkahely az a munkáról szól ,nem érdekelnek másnak a problémái . Lehet hogy hibás termék vagyok de vállalom !
dömdödöm
@ila51: nálunk is van ilyen állami pihenő a korházak alagsorában ,hűtött fiókok ,csend ,nyugalom ,formalinszag :-(
ila51
@dömdödöm: én azt hagynám legutolsó lehetőségnek
kukac50
Magyarországon nem fogják bevezetni,Itt a közmunkabérért 8,5 órát le kell dolgozni.
nemkati
A Parlamentben délben lehúzzák a rolót, és varázsütésre az is elalszik, aki még ébren volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.