Sült tököt, töktortát és tökpálinkát is lehetett kóstolni a X. Őrségi Tökfesztiválon. Több mint 10 ezren voltak. Lehetett vásárolni dísztököt és olyan ételeket, amelyeket tökmagolajban tartósítanak. Népszerű volt a tökmagolaj, melyet helyben is készítettek. A tökmagolaj népszerűsége évről-évre nő. Sokan vásároltak ilyeneket is a vásáron, ahol óriási volt a tömeg. A becslések szerint 10 ezernél is többen voltak.

Forrás: gasztro-tv.hu
Feltöltő: Gasztro TV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
Nálam is termettek díszes tökök! Sőt még a tavalyi is megmaradt.
martinpalermo
@varrólány: Tök jó :-))És az mire jó ,mármint a tavalyi ?
varrólány
@martinpalermo: Mire, mire hát dísznek!:-) De csak hűvös helyen kell tárolni télen is különben nem marad meg. Most is van sok féle színű formájú.
martinpalermo
@varrólány: jó hetet!A tök dísznek?:-)) na van olyan is?,gondolom azt már semmire sem lehet használni.--először így olvastam -ősrégi:)),Én imádom sülve,és a pirított ,tökmagot-is.Jövőre már mi is termesztünk a kertben lesz tökünk.:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.