Puzsér Róbert a Facebookon ment neki Oravecz Nórának. Oravecz azzal vált népszerűvé a közösségi oldalon, hogy bugyuta életigazságokkal bombázza az erre fogékony rajongóit, mint például "ne keresd, hagyd, hogy megtaláljon". Saját idézeteit díszpárnán is értékesíti.

Puzsér szerint az Oravecz-életérzésen keresztül eligazodó emberek soha nem lesznek képesek normális kapcsolatokra és ezek a cukorszirupba mártott semmitmondások nem alkalmasak arra, hogy általuk bárki is szembenézzen a valóssággal, beleértve önmagát.

Íme a teljes bejegyzés

Oravecz Nóra napi életbölcsességei nem megoldások, hanem maguk a problémák. Akik Oravecz filléres és tartalmatlan gondolatain keresztül élik meg az intimitást, soha nem lesznek képesek tartalmas emberi kapcsolatokra, nem lesznek képesek elfogadni, szeretni vagy bármiféle kompromisszumot kötni hús-vér emberekkel. Ezek a cukorszirupba mártott semmitmondások nem alkalmasak arra, hogy általuk bárki is szembenézzen a valóssággal, beleértve önmagát, maximum arra, hogy félretegyen értük egy Danielle Steel-regényt. Oravecz sikerének nincs más nyertese, mint az antidepresszánsokat gyártó óriásmultik, amelyek előbb-utóbb elragadják az általa kulturális moslékra szoktatott szingliket.

Soha nem voltam még ekkora bajban egy kritika megírásával. Másfél óra alatt összesen a fenti bekezdést voltam képes leírni a magyar könyvpiac koronahercegnőjéről, pedig folyamatosan számtalan jelzős szerkezet zsibongott a fejemben, de Oraveczet olvasva nem tudtak összeállni szabályos mondatokká. Úgy hangzottak, mint: hitvány hazugság, semmitmondó sarlatánság, nyálkás nyomorúság, kilátástalan kiüresedés, bazári boldogtalanság. A tudatom képtelen volt sorbaállítani a szavakat, miközben kezemben a toll öntudatlanul járt. Azt hittem, csak úgy össze-vissza firkálok, legnagyobb meglepetésemre azonban a mellékelt képet készítettem. Talán érthetőbb is így.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

űrbán
Te puzsér! Be kellene lépned a fideszbe! Már elég mosdatlan büdös tahó vagy hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.