Éktelen zajra ébredtem valamelyik reggel. Fűrészelés és puffogás hallatszott kintről, bentről pedig anya zsörtölődése. „Alig tudott aludni ez a szegény gyerek!” – aggódott, mert a nyolc órakor kezdődő ramazuri előtt fél négykor még nagyban toltam a melót. Aztán elhadarta apának, mi ez az egész: a szomszéd kivágatja a kert végében lévő fáit, mert „zavarják a rigók”. Néhány másodpercig nem tudtam, hogy ez valóság-e, vagy egy hülye álom.

Forrás: tempty.hu
Feltöltő: kardinalispinty
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
Pedig akinél madár fészkel az igazán örülhet , hogy van élet a kertben. Főleg tavasszal , akkor meg vétek nem hallgatni.
csikknorisz
magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/arany/fulem.htm
Arany János: A fülemile
Itt meg a madárdalt kedvelik, csak egymást utálják. De ahogy Arany is írja:
"Rossz szomszédság: török átok"
csa-csa
@csikknorisz: nekem is ez jutott eszembe
varrólány
Pedig akinél madár fészkel az igazán örülhet , hogy van élet a kertben. Főleg tavasszal , akkor meg vétek nem hallgatni.
csikknorisz
@varrólány: Én nagyon kedvelem a madarakat, sose zavarnak. Még a csókák sem, pedig azok igazán nagy ricsajt tudnak csapni, ha összegyűlnek a ház (panel) előtti fákon. Inkább örülök, hogy fákat és madarakat látok/hallok, ha kinézek ennek a picsányi panelkecónak az ablakán.
varrólány
@csikknorisz: Erre is van nagy hangzavar, sokszor nem is tudom melyik madár énekel trillázik ,és ez a tudatlanság úgy zavar. Van távcső és akkor úgy megpróbálom beazonosítani a szakkönyv szerint.
Legjobban a sárgarigó fütyülése tetszik talán mert falun sokat hallottam. Kakukkot például alig hallani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.