Amelia Erhart, Saint-Exupéry - csak két olyan igen híres ember, akik repülőgépükkel mégis eltűntek. De nem csak ők: vannak eltűnt városok, hatalmas hajók és szuperbiztonságos repülők is, melyeket elnyelt a köd... Íme a történelem legrejtélyesebb eltűnései!

Forrás: galaktika.hu
Feltöltő: Lea Mashi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A Tündik bündije
@silber13: 2000-ben találtak P-38-ast Marseille partjai közelében, és a kódszáma alapján kiderült, hogy tényleg az övé volt, de lövésnyomok nem látszottak rajta, és a német légierő semmilyen gép lelövését nem jegyzete fel 1944. július 31-ei dátummal abban a térségben. Lehet, hogy műszaki hiba történt, vagy - mivel Exupérynek gyakran voltak szívproblémái - talán rosszul lett repülés közben.
silber13
@A Tündik bündije: Azért dijazom a német pilótát, aki azt mondta, ha tudja ki ül a p-38 -on, hát nem lőtt volna rá. Ez - egyébként - főleg a nyugati harctéren volt jellemző az ellenfelekre. Példa rá A. Galland és D. Bader története és háború utáni barátsága.
A Tündik bündije
@silber13: Repülőgépet vezetni valami egészen kollektív, romantikus összetartozás-érzést ad nemzetiségtől függetlenül. Olyan ez, mint a tűzoltók vagy az ejtőernyősök köre.
silber13
@A Tündik bündije: Rippert esetleges tévedésén meg nem csodálkozom. Te relülsz is, tehát tudod, hogy egy célkeresztben a célpont csak pár pillanatra tűnik fel, ezalatt kell cselekedni. Nem csodálom, ha esetleg eltévesztette a célt.
Lea Mashi
@A Tündik bündije: De azt megcáfolták, nem?... igazából nem tudom, csak kérdezem
A Tündik bündije
@Lea Mashi: Melyiket, a falu eltűnését, vagy Saint-Exupéry halálának körülményeit?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.