Régóta tudjuk, ha nagyszerű regényeket olvasunk, okosabb és jobb emberré válhatunk. Az agykutatás legújabb eredményei azonban most azt mutatják, hogy ez az állítás igazabb, mint hittük. Miért érdemes olvasni...? A Cultura Magazin oldalán dr. Mund Katalin szociológus tanulmánya az olvasásról.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
" Valójában bizonyos szempontból a regények túl is tesznek a valóság lemodellezésénél az elménkben, hiszen a való életben nem tudunk olyan közel kerülni más emberek gondolataihoz és érzéseihez, mint egy-egy regényben. Az ember társadalmi és érzelmi életének megértéséhez egyedülálló médium a regény. "

Dehogynem tudunk a való életben közel kerülni más emberekhez.. sőt még jobban , mert itt kapunk viszonzást a reakciókra.
A regényben leírt szereplőkkel nem tudunk kommunikálni csak átérezve próbáljuk olvasni, és esetleg hasznosítani a valóságban a leírtakat.
De egy jó könyv bizony sokat formálhat akaratlanul is a személyiségen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.