Legalábbis több jel arra utal, hogy fideszes háttéremberek állnak Simon Zsolt mögött, aki ma bejelentette, hogy megvásárolta a régóta eladó országos kereskedelmi csatornát. Az Index szerint az ár tízmilliárdos nagyságrendű lehetett.

A lap azt írta, hogy a TV2 ma hivatalosan is bejelentette a dolgozóknak, hogy az eddigi német tulajdonos, az ProSiebenSat1-csoport eladja az országos kereskedelmi csatornát. Simon Zsolt, a csatorna vezérigazgatója tegnap az alábbiakról tájékoztatta a vállalat munkatársait:

"A már igen hosszú ideje zajló TV2 eladási procedúra a végéhez közeledik. Az eredményéről pedig személyesen, egyelőre informálisan szeretnélek tájékoztatni benneteket holnap, 10.00-kor, a mozi teremben. A hivatalos tájékoztatásra, a ProsiebenSat1 közleménye alapján, hétfőn kerül sor. Bár az időpont, tudom, nem a legszerencsésebb (szombat, ráadásul a karácsonyi készülődés hajrája), azért remélem minél többen el tudtok jönni” – írta pénteken délután váratlanul Simon.

Az Index információi szerint a mai nagy bejelentésen Simon Zsolt azt mondta el, hogy ő maga vette meg a csatornát a TV2 gazdasági igazgatójával Yvonne Dederick-kel közösen.

A cég piaci helyzetét, üzleti lehetőségeit ismerve az eladási ár annak ellenére tízmilliárdos nagyságrendű, hogy a TV2 árbevétele 2012-ben 12,5 százalékot csökkent egy év alatt, és 2010 és 2012 között összesen 18 milliárd forintos veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni.

A lap több szempontból is Fidesz-közeli befektetőt valószínűsít a háttérben, melyekről bővebben itt írnak.

Idén nyáron Orbán Viktor egy interjújában arról beszélt, hogy Magyarországon a nagy, kereskedelmi tévék közül egyik sem magyar, mindegyik külföld, ezért olyan nemzeti szempontokat, amiket otthon igen, itt nem érvényesítenek. Ez sem lesz mindig így – tette hozzá akkor a kormányfő.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Akinek van ma szabadon 10 milliárdja, az egyetlen esetben vesz tévécsatornát, vagy bármilyen médiumot: ha politikai szándékai vannak vele.

Befektetési szempontból ezek halott ötletek, lásd nemrég még olyan különadóval fenyegették meg pont a két nagy csatornát, ami a teljes profitjukat elvitte volna. Ki vesz tehát ennek ellenére is TV2-t? Aki vagy nagyon bízik a kormányváltásban (hülye), vagy érinthetetlen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bukfenc
@henker: Mellé nyomtam az x-et...
vegyél fel bankkölcsönt oszt minggyá lesz TV-d!!
nekem van két Tv-m!
bukfenc
@outsider: Stimmel.
DE, van egy pont amikor már nincs mit zsákmányolni..
Van egy pont amikor az emberek besokallnak
Egyre több fidess szimpatizáns, - józanabb szimpatizáns- döbben rá, hogy micsoda torzszülött vezetője, és még torzabb sleppje van akik bárkin átgázolnak! ( még rajtuk is, hisz, csak porszemek a rendszerben)
A fidess nemcsak szakpolitikában, közgazdaságtanban amatőr, kókler, de a kommunikációban is összevissza (lásd: szóvivők) .
Viszont, - lopni, rabolni- profik!
Gondolom az "otthonról hozott emlékek" segítettek!
Dr. Felipe
Pénzmosodának pont jó lesz mint a Sólyom légitársaság.
kkalman
Fitymaszék készülnek a hatalmuk teljes körű bebetonozásába. Ezért kell nekik az elektronikus médiából is minél többet maguk mellé állítni
Dr. Felipe
Mondjuk az már mindegy hogy 10 zorbánc tv vagy 11 zorbánc tv ontja a hazugságokat reggel, délben meg este. Az úgyis csak az agymosottak nézik mert normális ember úgyis tudja hogy hazudnak.
Unga bunga berlusconi is hatalmas médiabirodalmat épített ki oszt mégis összeomlott minden mert az olaszok rájöttek hogy hazudik. Most meg börtön fenyegeti.
Zorbánc elvtárs láthatóan ezt a vonalat követi. Ő is hatalmas médiabirodalmat épít ki magának mert ő is ebben hisz. Úgy gondolja ha megy a hazug propaganda állandóan akkor az majd igazsággá válik. Hát itt téved nagyot mert a hazugság akkor is hazugság ha 11 tv sugározza.
Reméljük a végeredmény is hasonló lesz mint berlusconi esetében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.