A kínai holdújév ideje alatti építkezési pihenőt kihasználva két orosz fotós titokban megmászta a készülő, akkor 603 méter magas Sanghaj Tornyot.

A kalandról Vagyim Makhorov és Vitalij Raszkalov szerdán számolt be blogjukon, valamint töltött fel rövidfilmet különböző videómegosztó portálokra. A beszámoló szerint a páros a kínai holdújév alatti építkezési szünetet kihasználva január 31-én este indult felfelé a Sanghaj Tornyon (Sanghaj Csonghszin Tasa) felfelé, amely január 27-én "lépte túl" a 603 méteres magasságot. A két fotós külső és belső lépcsőkön, darukon, állványokon át két óra alatt ért fel az épület 120. emeletére.

A videó tanúsága szerint különösebb biztosító berendezés nélkül útjukra induló fotósok ennél is tovább mentek, és a legfelsőbb kész emelet tetejéből kinyúló rámpákra is rámerészkedtek. Az orosz páros az egész éjszakát a magasban töltötte, és a 18 óra alatt nemcsak a város egyik jelképének számító, 432 méter magas Sanghaji Pénzügyi Világközpontot és a 370 méteres Jin Mao Tornyot örökítették meg sosem látott képeken, hanem a napfelkeltét, a felhők vonulását is dokumentálták.

A képek és videók gyorsan elterjedtek a kínai interneten, ahol a legtöbb hozzászóló "elképesztőnek", "lenyűgözőnek" nevezte a látványt. Egyelőre nem tudni, hogy a torony építtetője tervez-e jogi lépést a felhőkarcoló-mászók illegális akciójának megbüntetésére.

A párosnak nem a sanghaji volt az első kalandja, korábban a kölni dómot, a gízai piramisokat vagy a párizsi Eiffel-tornyot is megmászták.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A Tündik bündije
@martinpalermo: Igen tudom, műszaki hiba miatt még egy repülőgép sem maradt odafent :-)

Valójában azonban a hibáknak csak elenyésző hányada okoz bajt. Nem nagyon publikálják (amit megértek), de tény, hogy egy átlagos repülőút alatt egy utasszállítón fél tucat hiba is akadhat, amit a fedélzeti mérnöknek meg kell oldani. Tekintettel arra, hogy hány ezer gép repked naponta a világban, ez több tízezer problémát jelent egyetlen nap, mégis nagyon ritkán történik baleset. Mondjuk akkor nagyon...
(Ez a hiba persze sokszor csak ez kiégett LED-cserét jelent, de azért egy kétszáz tonnás gépen, ami óránként 900 km/h-val halad, nem árt, ha minden eszköz pontosan jelzi, amit kell...)
martinpalermo
@A Tündik bündije: ))Ez pontosan így van.A légi katasztrófák ,"látványosak" főleg az utas szállítóké---sajnos.Az igaz minél bonyolultabb egy eszköz legyen az bármi is annál sérülékenyebb is.Te milyen ,"koszorúnál" jársz már? repülésed elismeréseként?Én rettegek repülőkre ülni--pedig számát sem tudom mennyi helyre utaztam vele.Megiszom módjával az alkoholt,de repülés idején az enyhe szalonspiccig mindig eljutok.:))
A Tündik bündije
@martinpalermo: 2007 őszén kezdtem az elméleti felkészítést, és három év múlva kaptam meg a gyémántkoszorút az "F" vizsga után. Van, akinek két év után már megvan, de ez attól függ, mennyi időd és pénzed van rá.

Minden koszorúmat kabalaként kezelem, a tárgyalásokon ott sorakoznak a blúzomon :-)

250 repült óra után már oktatni is lehet. Én 380 óra környékén járok, de az oktatást meghagyom másoknak, én csak élvezni akarom a repülést.
martinpalermo
@A Tündik bündije:))Gratulálok, ez csodálatos,érzés.lehet--és mellé a végtelen kék ég ,a repülés semmihez nem hasonlítható,élménye,és az alig korlátozott, szabadság érzése:))Büszke is lehetsz,"madaraidra"---és respekt a" beutaltak" számára-a tárgyaló teremben.Jól csinálod,így lehet igazán -kettesben---így az igazi:"One Fifty" 100 lóerős Cessnát repülsz, ez két személyes gép? És mondd milyen nevet adtál neki-biztos vagyok benne,hogy "beszélgettek repülés közben"?!:))
A Tündik bündije
@martinpalermo: Bocs, rosszul írtam az előbb, 3 év után még "csak" az aranykoszorút kaptam meg, a gyémántot pedig 2012 áprilisában, négy és fél évvel a kezdetek után. Hülyülök már na :-)))

A Cessnából két és négyszemélyes is van, az utóbbiak közt akad 230 "lovas" is.
Persze, szoktam vele beszélgetni, ez alap :-)

A nevét viszont babonából nem árulom el...
martinpalermo
@A Tündik bündije: Ne minősítsd magad így,mert sorban állás lesz érte:-))Teljesen mindegy ,"zsebben"van--ezt már" megcsináltad ",őrizd 100 éves korodig azután majd megbeszéljük:-)) Gondoltam,hogy nem árulod el a nevét---de gondolom kap rendesen, ha nem azt csinálja tökéletesen amit te akarsz---persze az már baj lenne:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.