“Tudtam, hogy festő leszek, s ennek a gondolatnak éltem.” 170 éve született Munkácsy Mihály, a magyar művészettörténet legismertebb alkotója, az első világhírű festőnk, a magyar nemzeti festészet egyik megteremtője.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
@silber13: Sajnos, a képek nagyrésze amerikai magántulajdonban vannak, így a visszavásárlásuk szinte lehetetlen.
Életregényében olvastam, hogy egyszer bedühödött és a kéknek közel 400 árnyalatát keverte ki. ( A nap szerelmese- Aranyecset)
Szerintem azt már lehet számítógépes programal elemezni, hogy milyen vegyi anyagokat használt, így a restaurálás is megoldható lenne.
varrólány
@silber13: Majd ha művészetkedvelő miniszterelnökünk lesz esetleg de akkor sem hiszem, hogy majd ilyesmire áldoznának pénzt. Az okostelefonok korában majd persze a régi korok szépségét , maradandóságát szeretnék megőrizni? Hiszen még a régi épületeket is lerombolják vagy hagyják lepusztulni. Amiből lehet profitálni az az érték nekik.
Nem olyan világ van hogy egy festmény , vagy épület előtt megállnának és elcsendesednének az emberek.
silber13
@varrólány: Mennyire igazad van! A miniszterelnökünk, meg a többi hasonló??? Ezekre valóban érvényes a sine nobilitate kifejezés rövidebb változata: a sznobok gyülekezete.
silber13
@Szvetlana: Elvileg lehetséges, de iszonyú sokba kerülne, mert te is tudod, a helyes színválasztás csak egy dolog. Bár szerintem széttárnák a karjukat és tragikus pofával benyögnék,: Sajnos nincs pénz ebben a nehéz gazdasági helyzetben!
silber13
@Szvetlana: És folytatásképp kiegészitenék, : beláthatod hogy a széles néptömegek sportolási lehetőségének megteremtése fontosabb holmi összemázolt vászonnál! És gondolnak itt a stadionokra!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.