Budapest – Nem lehet büntetlenül packázni a terrorelhárítókkal. Bajusz Ferenc rendőr őrnagy, a VIII. kerületi körzeti megbízottak főnöke, alosztályvezető megtette, és rá is fázott. A rendőrtiszt még 2011-ben fakadt ki Facebook-oldalán. Egy amolyan nyílt levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy amíg a VIII. kerületi kapitányságon még WC-papírra sincs pénz, addig a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai Q7-es Audikkal furikáznak, fizetésük pedig háromszorosa a mezei zsarukénak. Akkor nagy botrány kerekedett az ügyből, Bajusznak bocsánatot kellett kérnie a TEK főigazgatójától. Úgy tűnt, a botrány lecsillapodott, nemrégen mégis kirúgták a rendőrségtől az őrnagyot, aki munkáját felettesei legnagyobb megelégedésére végezte. Bajusz Ferenc ellen méltatlansági vizsgálat indult, és mert munkájába nem lehetett belekötni, azt vizsgálták, civilben méltóan viselkedik-e hivatásához. Az eredmény az lett, hogy nem. – Öt Facebook-bejegyzésemet vizsgálta a rendőrség, s úgy találták, hogy azok nem összeegyeztethetőek a hivatásommal, ezért megszüntették a szolgálati jogviszonyomat. Ez ellen panaszt nyújtottam be a belügyminiszter úrnál, mert igazságtalannak tartom, de ha ott sem kapok kedvező választ, jogi útra terelem az ügyet.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
"...VIII. kerületi kapitányságon még WC-papírra sincs pénz, addig a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai Q7-es Audikkal furikáznak, fizetésük pedig háromszorosa a mezei zsarukénak."

Pedig milyen igaza van...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Boszi27: Ezért (is) nevezik a TEK-et Orbán magánhadseregének.
Főigazgatója az a 2002-ben a rendőrségtől leszerelt Hajdú János, akit ebben az évben felmentette a bíróság miután szükségtelenül erőszakoskodott egy gyanúsítottal.
Ezután civilként a fityesz biztonsági igazgatója, illetve maga a király Vezér Orbán főtestőre lett.

Volt 7 éve a Kedves bizalmát megnyernie, olyannyira, hogy 2010-ben a Köztársasági Őrezred helyett az általa létrehozott TEK védi Orbánt.
Ezzel Hajdú elnyert egy miniszteri biztosi posztot, valamint nyugállományú rendőr őrnagyból dandártábornokká nevezte ki Pintér.

Indulásakor 10 milliárdot költhetett, de tavaly is 13 milliárdot hasíthatott ki a költségvetésből amit "elsősorban személyi kiadásokra, illetve beruházásokra fordítottak".
Boszi27
@F_Viktor: Azért tetszik, mert nem tetszik lehetőség nincs.
nemjoezigy
@nemkati: "@Csizmás Kond: Ja, nem emlékszem, hogy egyetlen tanárt kirúgtak volna, amikor elmondta, hogy már krétára sincs pénz. április 13., 09:31"
Maradtak még 4 évet, tehát ami késik nem múlik! írom ezt azok után, amit a múlt négy évben tapasztaltam tőlük! (sajnos)
csip-csop
@Csizmás Kond: igazad van, nalunk is ahol dolgozom irodai titkok is vannak, ès aki kifecsegi az elkuldik, de nemcsak Mo-gon hanem kulfoldon is, de mielott elkuldenek valakit az nem az egyiknapròl a màsikmapra, szakszervezethez megy, ha nemcsinàlnak semmit, akkor megy a munkaugyi minisztèriumba feljelentèst tenni ès az kb 3 honap mire
eloveszik az ugyet ès azzonnal tàrgyaljàk. (legalàbb is kulfoldon igy mukodik) de azèrt ilyenekèrt ott nem rugjàk ki az embert, mert most, hogy sporolni kell minden hivatalnàl az ilyesmi elofordul hogy nincs WC papir sot, mègmondjàk is hogy ha hianyzik akkor hozzanak otthonròl, de ez nem lett volna ok hogy kirugjàk az embert. Itt mindent tulzàsba visznek. (eszak Korea)
F_Viktor
@csip-csop: Nem így van az!

Amit te "irodai titkok"-nak hívsz, azt felénk etikai kódexnek nevezik, s ha azt valaki megsérti, a szankciókra azonnal számíthat!
Mehet bármelyik Istenéhez, az sem tehet semmit, mert ezt az etikai kódexet minden alkalmazott kézjegyével igazolja, hogy a benne leírtakat tudomásul vette, s azt magára nézve elfogadta!
Csizmás Kond
@csip-csop: Szeintem ez nem is annyir katasztrófális mint amilyennek itt mi kitárgyaljuk.
Egy olyan világban amikor a kormány kell figyelmeztesse a hazai utazót, hogy vigyáz mert tél van és lehet hó is az utakon már semmin sem csodálkozok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.