Mekkora a szerepe a politizálástól szándékosan távol maradó Lévai Anikónak férje döntéseiben? A Bors erre kereste a választ.

Egy emberben bízik csak – mesélték egymásnak 2002-ben a Fidesz belső köreiben a párt számára bukott választást hozó, majd kis híján szakadásba torkolló időszakban. Orbán Viktor feleségére, Lévai Anikóra gondolt.

A miniszterelnök feleségét húszéves kora, jogi egyetemista évei óta ismeri. Orbán a 90-es évek közepén lett gyakorló református a neje hatására. Vele talált utat istenhez Kövér László is, mindkettejüknek Balog Zoltán, az emberi erőforrások tárcájának jelenlegi minisztere volt a lelkészük – írja a Bors.

A kétkezi munka világa, a paraszti élet sokszor visszatérő elemei Orbán beszédeinek. Ebbe a világba felesége nyújthatott számára bepillantást, aki egy 2006-ban, az ATV-nek adott interjúban elmondta, hogy míg férje családja integrálódott az előző rendszerhez, az ő szülei nem. Édesapját kulákként emlegették Szolnokon, s a helyiek úgy beszéltek róla, hogy van helyben két téesz – és persze „a Lévai".

A második Fidesz-éra közbeszerzéseknél leginkább jeleskedő cége a Közgép. Egyik tulajdonosa a szolnoki illetőségű Nyerges Zsolt, aki barátja, Ökrös Imre révén ismerkedett meg Lévai Anikóval és Orbán Viktorral. Ökrös élettársa ugyanis Lévai Gizella, Lévai Anikó testvére.

A Simicska Lajos nevével fémjelzett cégnek nagyon jól jött a 2010-es kormányváltás: 2009-ben a nettó árbevételük 39 milliárd volt, 2010-ben 44,7 mil­liárd, 2011-ben 56 milliárd, míg 2012-ben 3 milliárdos osztalékot osztottak szét a részvényesek között – írja a Bors.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
..." A második Fidesz-éra közbeszerzéseknél leginkább jeleskedő cége a Közgép. Egyik tulajdonosa a szolnoki illetőségű Nyerges Zsolt, aki barátja, Ökrös Imre révén ismerkedett meg Lévai Anikóval és Orbán Viktorral. Ökrös élettársa ugyanis Lévai Gizella, Lévai Anikó testvére...
A Simicska Lajos nevével fémjelzett cégnek nagyon jól jött a 2010-es kormányváltás: 2009-ben a nettó árbevételük 39 milliárd volt, 2010-ben 44,7 mil­liárd, 2011-ben 56 milliárd, míg 2012-ben 3 milliárdos osztalékot osztottak szét a részvényesek között."

Na igy már érthető a KÖZGÉP...
No comment...:)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
@Senara: Jaja! :) De nem ennék belőle :)))))))))))))))
spu00
@postamester: Szenzációs a majd 6 %- s osztalék, felháborító, főleg olyan üzlet fényében, mint az a DATAPLEX estében 2 milliárdos vétel, 5 milliárdos eladás, de nem itthon, hanem off-shorban külföldön. Ja, de őket Bajnainak meg Kókának hívták, ja nekik jobban állt, nem? meg ők megérdemelték! Ha tud számolni írja meg a különbséget.
nemkati
@spu00: Újfent felhívom a figyelmet erre a cikkre. Igen tanulságos, és rávilágít arra, ki is ez az 0rbán, ki a pereputtya, a haverjai, és honnan is indult a története. És mióta barátkozik Lévai Anikó politikusfeleségekkel. Legalább 1986 óta. Az is kiderül, hogy ugyan miért.

tet.network.hu/blog/tet_klub_hirei/amit-orban-viktor-nem-tett-ki-a-honlapjara-allambiztonsagi-multjarol
verőce21
@nemkati: Sokáig, még vagy húsz évig kell 0-val írnod Orbán nevét! Nem fogod megunni? :)
Desischado
Régóta lehet tudni, miféle család ez. Ritka szennyek, az biztos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.