A tatai rendőrök megtalálták azt a fiút, aki a gyanú szerint meglőtte az Öreg-tónál pihenő madarat – írja a police.hu.

Véletlen balesetként adta elő a történetet annak a gyermeknek a nevelőapja, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. február végén egy nyílvesszővel átlőtte egy tőkés réce nyakát. A férfi a gyerekekkel játszott a tóparton, közülük a 9 évest érdekelte leginkább a magukkal vitt nyílpisztoly.

A gyerek is ki akarta próbálni az eszközt, melyet nevelőapja felügyelet mellett engedett neki. A tó felé irányították a nyílpisztolyt, majd a gyerek lőtt. Nem vette észre a madarakat, melyek közül az egyiket eltalálta. A szárnyas nem pusztult el, heteken át úszkált a tóban, nyakában a nyílvesszővel.

Egy 9 éves gyerek lőtte nyakon a tőkés récét

A Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya orvvadászat bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozók hetekig keresték a tettest, akit 2014. április 16-án azonosítottak. Nevelőapját még aznap tanúként hallgatták meg, aki részletes elmesélte a történetet.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
No brávó, az a drága jó nevelő apa mindezt végignézte. A gyerek 16 éves korában majd szamurájkarddal hadonászik, vagy ismerkedik a kézigránáttal. Szomorú helyzet, a gyerek olyan irányba fejlődik, amilyenné a felnőttek teszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
Főleg tudva azt, hogy a kacsák egyesével úszkálnak! Hazugság az egész!
miazavalami
@Ulmus: Azért ott már baj van , ha egy 9 éves kisfiú állatokat öldös. Nem gondolod?
Szvetlana
@Ulmus: 22.47 Ne keverd ide a politikusok vadászati szenvedélyét, itt most nem az a téma.
A szülők között is van különbség. Van aki kenyérhéját dobál a tőkésrécének, van aki eltűri, hogy a gyerek rácélozzon a tóra és véletlenül, de akkor is eltalál egy récét. Ami ugye nem védett, ezért szerinted ki lehet lőni. A te macskád védett állat? Ja, hogy nem, akkor ki lehet lőni, nem kell ebből ügyet kreálni.
Valóban érdekli a gyereket a fegyver és ki is fogja próbálni. De az már a szülő felelőssége, hogy mikor-hol- mire lövöldöz. Lehetett volna egy másik gyerek szeme is.
Ha nem vetted volna észre, a kommentemben a szülői nevelés felelősségére hívtam föl a figyelmet.
Ha meg szabad lövöldözni, akkor miért is kereste a tettest a rendőrség???
kkalman
@lópicigáspár: Nem ismerem ezt a ketyerét, nem tudom, mekkora erő kell a felhúzásához. Az viszont biztos, hogy akár fel tudja húzni egy kilenc éves gyerek, akár nem, a nyílpisztoly nem a kilenc éves gyerekek megszokott játéka.
Mangu
@csikknorisz: Igen. A híradás, a rendőrségi nyomozás, a válasz. Paraszt vakítás az egész bulvár téma - disznóknak moslék való, csámcsogjanak rajta. Sokkal fontosab dolgokról meg mélyen hallgatnak.
dekor.5948
Ma 50 csirkét láttam a CBA-ban kibelezve. Ők nem voltak fontosak ? Most mi ez a diszkrimináció ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.