Kerékpárral sem száguldozhat az ember kedve szerint: a fővárosban több helyen ki van téve a 10 km per órás sebességkorlátozás – írja a Borsonline.hu.

A minap az egyik reggeli rádióműsorba telefonált be egy hallgató, hogy a Margit híd budai hídfőjénél a bringások sebességét mérik rendőrök.

Erre van lehetőségünk a jogszabályok alapján. Általában a balesetveszélyes helyeken, például a Normafánál, a Szépvölgyi úton mérjük a járművek, így a kerékpárok sebességét is. Sok esetben csak figyelmeztetjük a túl gyorsan közlekedőt, de a bírság kiszabásának lehetőségével is élünk, amennyiben a közlekedés rendjét súlyosan megszegik – közölte a Bors kérdésére Szécsi Tibor rendőr alezredes, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának osztályvezetője.

Erre vonatkozó statisztikával nem rendelkezünk. A szabálytalankodókkal szemben 5-50 ezer forint közötti helyszíni bírságot szabunk ki. Aki vitatja a szabályszegést, az ellen szabálysértési feljelentést teszünk. Itt a bírság összege maximálisan 150 ezer forint lehet – ismerteti a szabályokat Szécsi Tibor.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
következő fokozat , büntetik a buszra futó gyalogost , a siető rollerest és görkorcsolyást .
A kerekeszatyros öreg néniket mind igazoltatják és ha túl használt a gumi akkor ugrott 2 havi nyugdíj :-) a rokkantkocsikon mind ellenőrzik a kerekeket van e esőben elég tapadás
hóban fent vannak -e téli gumik :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bástya Elvtárs
Mivel NEM kötelező felszerelés a kilométeróra, alkotmányosan aggályos!
mindenes46
@pityuka: Ha m,ég csak Budapesten lenne!!!
horleus
Nem vicc a kerekes szatyros néni. Ugyanis kézikocsinak minősül, és mint ilyen, a KÖHÉM 6/1990. (IV.12.) 117.§. rendelet vonatkozik őrá is.
Nil
Éppen itt az ideje- kilépek a kapun és a járdán ezerrel hajt a kerékpáros - ha fellököm nekiesik a zajvédőfalnak és kitöri a nyakát- ha nem én sérülök - nem kicsit.
Eddig még sikerült visszaugranom vagy visszarántani a gyereket

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.