"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Dumaszínház volt fellépője, Szöllősy-Csák Gergely 2014. június 20-án tragikus hirtelenséggel elhunyt" – olvasható a Dumaszínház Facebook-oldalán.

A társulat szombat délután tette ki a hírt, azt, hogy a harminchét éves humorista hirtelen halálát mi okozta, egyelőre nem tudni. A Dumaszínház a Facebook-oldalán egy önmagáról írt jellemzésével búcsúzott tőle. Ebben többek között azt írta:

"Titokzatos teológus, művészlelkű bölcsész, a Dumaszínház FC sztárkapusa. Egészséges öniróniával megáldott Sándor György-rajongó, monogramjából akár egy népi hangszer neve is levezethető. Túlmozgásos útkereső, aki hisz még a minőségi humorban. Sokfélét tanult, kipróbálta a Heti hetest, Repetát kért a Magyar Televízióban, alkalmanként újságot ír."

Elhunyt Szöllősy-Csák Gergely

A legtöbben stand-up comedysként, a Dumaszínház fellépőjeként ismerhették meg Szöllősy-Csák Gedeon Gergelyt. A humorista évek óta állt a színpadon és szórakoztatta vicceivel a közönséget.

Ugyanakkor rendezőként, forgatókönyvíróként is alkotott. Munkatársa volt a Magyar Televízió Klipperek című sorozatának és kreatív szerkesztőként a Repeta című ifjúsági műsorban is segédkezett. Tevékenységhez olyan produkciók is kötődnek, mint a Páratlan történet című rövidfilm (2004), a Másik szoba című rövidfilm (2005) és a Szőke kóla (2005). Emellett dolgozott a híradóban is.

Szöllősy-Csák Gedeon Gergely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán diplomázott, életében kiemelt szerepe volt a vallásnak. A Magyar Nemzetnek adott interjúban így nyilatkozott arról, hogy fér meg egymás mellett a humor és a hit: "sokan mondják, hogy milyen távol áll egymástól a stand-up és a vallás. Ez nem igaz. (...) Istennek is van humora, lásd a kacsacsőrű emlőst".

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@m.macskosz: ""sokan mondják, hogy milyen távol áll egymástól a stand-up és a vallás. Ez nem igaz. (...) Istennek is van humora, lásd a kacsacsőrű emlőst"."

Ami azt illeti én is ateista vagyok, de szerinted ez a vallás kigúnyolása? igen szellemes, mosolygásra késztető megállapítás!
Rendkívül sajnálom! Ráadásul ilyen fiatalon az embernek esze ágában sincs "feladni"!
Neki sem volt, ha beteg volt, nem volt elég erős a szervezete, ha baleset történt, mindössze 36 évesen pláne tragikus hirtelenség.
m.macskosz
@csa-csa: "Fradigege
Motorbalesetben halt meg. Ha jól tudom. Dabasnál. Tegnap, 18:15 körül. 1 évvel volt fiatalabb. Elég borzasztó. Jó ember. Én már semmin sem csodálkozom. Válasz erre Tetszik Jelentem tegnap, 20:42"
Én kedvelem a morbid humort, de vallásos emberek társaságában nem viccelődnék Istennel, Allahhal...
Persze, ha valaki úgy hithű, hogy amellett humorosra veszi a figurát, engem nyilván nem zavar, sőt!
Fradigege
@Fradigege: Aztán olvastam, hogy fertőzést kapott egy kórházban. Ennyit a hírekről.
csa-csa
@Fradigege: így igaz!
további találgatások elkerülése végett ma adott ki egy közleményt a családja, miszerint egy igen gyors lefolyású bakteriális fertőzést kapott, amit nem tudott legyőzni a szervezete.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.