Jeruzsálem - Izrael a kilencvenes években fala kezdett építeni a Gázai övezet köré, hogy gátat szabjon a palesztinok bevándorlásának, de az első alagutakat már korábban elkezdték kiásni, hogy élelmet, vizet és üzemanyagot, sőt, fegyvereket és embereket csempésszenek Gázába.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A Gázai övezet alatt megépített támadó alagutak ügye a Hamásszal folytatott tűzszüneti tárgyalások egyik kulcskérdése Izrael szemszögéből. Ezek komoly stratégiai veszélyt jelentenek, hiszen az ország területén található kijárataikon bármikor terrorcselekményeket, emberrablásokat hajthatnak végre az övezetből induló iszlámista fegyveresek. Hétfő délutánig a hosszú évek alatt kiépített alagútrendszer negyvenöt lejáratát találták meg a katonák, többet közülük mecsetekben és lakásokban. A katonai szóvivők szerint tizenhárom két-három kilométer hosszú alagút szeli át az izraeli határt, átlagos mélységük huszonöt méter. A megtalált alagutak berobbantását nagy mennyiségű folyékony robbanószer bejuttatásával oldják meg.Én Izrael állam Népe mellett állok lélekben! Hősies, bátor nemzet, alattomos ellenséggel szemben.
Csizmás Kond
Mese az alagút, mese az élőfal és mese az iskolák, korházak meg lakóépületekből kilőtt rakéta. Ez a területért, a hatalomért folyó háború ahol ilyen gyerekes hazugságokkal próbálják elterelni a figyelmet a gyilkolászásról.
1magyar
Ha léteznek az alagutak, Izrael jogosan teszi amit tesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.