Budapest – Hibáztam! Ha betartottam volna az oldaltávolságot, biztosan nem sodrom el a biciklist, de nem vettem észre, hogy férfi a busz mellé került – ismerte be lapunknak P. György (47). A Vasárnapi Blikk megtalálta a buszsofőrt, aki egy hónappal ezelőtt a fővárosi Thököly út és a Gizella utca kereszteződésénél ütött el egy kerékpárost. A vezetőt csak azután vették elő, hogy csütörtökön az egész világhálót bejárták a júniusi balesetről készült sokkoló felvételek. A kerékpáros sisakjára erősített kamera ugyanis rögzítette az ütközést. – Nem szándékosan húztam a biciklisre a kormányt, azért kezdtem oldalra húzódni, mert jött a következő megálló. Bármennyire is sajnálom, semmit sem vettem észre az egészből. Amikor valaki benyomta a vészjelzőt, a tükörben azonnal az utasteret kezdtem vizslatni, közben szóltak, hogy elütöttem egy biciklist – állította a buszvezető, akit az zavar a legjobban, hogy cserbenhagyó gázolónak állították be.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hattorihanna
@Bástya Elvtárs: Igen,tényleg de ilyenkor a busznak és a bicikliseknek osztoznia kell a sávon,tehát a végeredmény ugyanaz.De még ha csak buszsávban ment volna szabálytalanul a biciklis,akkor sem lehet megoldás az hogy egyszerűen szétlapítjuk..:-)
Bástya Elvtárs
@hattorihanna: Igen, valóban lehetővé teszi a KRESZ a kerékpáros közlekedést BUSZ sávban, bár eléggé logikátlan, mert éppen nem elég szélesek a sávok hazánkban, így a busz is alig fér el. Ha meg átmegy a belső sávba, ott ütközik másik járművel.
Sok változás van 1976-óta a KRESZ-ben, elég sok a logikátlan újítás!
hattorihanna
@Bástya Elvtárs: Így van,bár ettől függetlenül nem kellett volna átmennie a másik sávba,csak elengednie a brinyóst,elvégre pont azt nyilatkozta hogy azért húzódott le mert jött a következő buszmegálló,tehát csak lassítania kellett volna minimálisan,mert elég jó tempóban haladt a srác.De ezt már nem tudta elviselni a buszvezető önérzete.
csa-csa
@hattorihanna: igazad van, de ha látja hogy épp be akar állni a busz a megállóba, tudnia kell, hogy azonnal leszűkül a sáv! Épp ma volt az RTL reggeli műsorában egy közl. szakértő, aki a KRESZ vonatkozásában szabályosnak ítélte a biciklis haladását, de mint magánember megjegyezte, hogy elmulasztott azon bizonyos bizonyos szakaszon hátrafelé is figyelni.
hattorihanna
@csa-csa: A videón látható hogy egy csomószor hátranéz,ott ahol belehajt a buszsávba.Amikor a busz leszorította már egy ideje a buszsávban haladt,de egyyfolytában nem nézhet hátrafelé nem? :-) Most is azt hiszem hogy a legfontosabb körülmény még mindig az hogy a buszvezető látta és megtudta ítélni azt hogy az Előtte! haladó kerékpárost le fogja szorítani az útról,és meg is tette,pedig akár át is hajthatott volna rajta a busz,ha pl. beesik alá a biciklis.Azzal is erős fenntartásaim vannak hogy nem vette észre hogy elütötte...
csa-csa
@hattorihanna: "Azzal is erős fenntartásaim vannak hogy nem vette észre hogy elütötte..."
na azzal nekem is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.