Szinte mindegyik párt jelöltjeinél talált hiányosságokat a Magyar Államkincstár az állami kampánytámogatás felhasználásával összefüggésben – írta keddi számában a Blikk a kincstár adataira hivatkozva. A 196 szabálytalankodónak összesen 233 millió forintot kell visszafizetnie.

A lap azt írta: a parlamenti pártok közül a Jobbik jelöltjei hibáztak a legtöbbet, 22 jelöltjük esetében találták gondokat. A baloldali ellenzéki pártok, a választási szövetségben induló MSZP, Együtt-PM és Demokratikus Koalíció tömörülésnél hat szabálytalankodót találtak, a Fidesz-KDNP-nél négyet. A legtöbb gond a Magyarországi Cigány Párt jelöltjeinél volt, 61 jelöltjükből 41-nek gondja volt az elszámolásnál.

Az államkincstár tájékoztatása szerint 196 jelölt elszámolását nem tudták részben vagy egészben elfogadni, közöttük vannak azok is, akik nem adták be időben a dokumentumokat. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik ellenőrizhető képviselőnél találtak problémát, mivel csak azt az 598 egyéni jelöltet tudták vizsgálni, aki nem ajánlotta fel pártjának az egymillió forintos állami támogatást.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Én a kitalálót büntetném meg, de alaposan.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Most mi lesz, vissza kell fizetniük? Mi van, ha már nem tudják? No meg ott vannak a pártok, ők el tudnának számolni tételesen?
A mi közös pénzünket szórták ismét, hát ez aztán nagy ötlet! Látszik, hogy az országért, az ország jólétéért tisztességes versenyben győzött a jobbik. (A jobbik nem véletlen.)
coyote3
Én a kitalálót büntetném meg, de alaposan.
1magyar
A romák vannak itt is a legtöbben 44 %.
nefelejcs10
1 magyar !
Természetes,hogy köztük van a legtöbb,aki nem tud elszámolni a pénzzel;mindig is az volt a célkitűzésük,a lényeg az,hogy most kapjak pénzt,elköltöm,aztán majd csak lesz valahogy!
Olyan még nem volt,hogy temetőből halottat élve tudjanak haza vinni,de az se lesz soha,hogy cigány embernek adott pénzt attól vissza lehessen kapni! A 61 elszámolni nem tudó cigány embernek adott pénzre vessenek keresztet !
Desischado
Ez is csak arra ment, hogy meg tudják buherálni a választást. Mivel nincs rájuk már szükség, most már lehet őket vegzálni! Nem közpénzt kellett volna elszórni! De a fidesznek a hatalom megszerzéséért, semmi sem drága!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.