Varju László, a DK politikusa tavasszal elvesztette a parlamenti mandátumát, így felvehette a neki járó búcsúpénzt, igaz, pár héttel később visszakerült az Országgyűlésbe.

Az áprilisi választásokat követően, több mint 500 millió forintos hat havi ellátással számolhattak a parlamentből kihulló politikusok. A jogszabályok gondoskodtak a hirtelen munkanélkülivé váló honatyákról, így Varjuról is: hat havi tiszteletdíjának megfelelő lelépési pénzre volt jogosult. Ez a 394 ezer forintos alapfizetéssel számolva 2,3 millió forint, amelyből az adó levonása után közel másfél milliót kaphat kézhez. Ennek egyösszegű kifizetését április 15-én kérelmezte Varju – írja a NOL.

Gyurcsány kádere másfél millióval lett gazdagabb bukása után

Mivel Gyurcsány pártja jól szerepelt az EP választásokon, Varju örökölte meg a Brüsszelbe távozó Molnár Csaba helyét, így újra az Országgyűlésben lehet. A lelépési pénzt szinte azonnal elköltötte, mint mondta ebből fizette a Papcsák-féle rágalmazási per költségeit és a büntetést, valamint kettő hónapig munkanélküli volt, így élnie kellett valamiből.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Na kérem, ezek a választási törvények okoztak ilyen csodákat...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vadlaci
@magyarbakancs: Tény, hogy a törvény szerint jogos a végkielégítés és ha a trafikmutyit, a földmutyit, a Pancsoló arénát stb nézem, akkor erkölcsös is. Corpus delicti nincs, csak a fidesz szeretne kreálni mindenből, ami átellenben van. Tetszik érteni, bakancs úr ?
magyarbakancs
@Vadlaci: Elnézésed kérem értem de én bírósági ítéletére reagáltam.
"A lelépési pénzt szinte azonnal elköltötte, mint mondta ebből fizette a Papcsák-féle rágalmazási per költségeit és a büntetést, valamint kettő hónapig munkanélküli volt, így élnie kellett valamiből"
Varju úr ne dumáljon feleslegesen csak is megdönthetetlen bizonyíték áll a kezében akkor beszéljen.

Jogosnak jogos volt ,hogy felvette a járandóságát.
Az ,hogy a közmédia fel kapta mert szóltak nekik a Fidesz párt központból ,hogy legyen ez a vezetőhír.Az átlag ember meg rácuppan mint arra a bizonyosra.
Hú de etikátlan,mocskos tolvaj banda és elég is ez a népnek.
volvós
Orbán kádere ( Mészáros bán ) meg 7 milliárddal igaz, bukása elött !!!
sentinel216
Csak másfél milla? Bakfitty! Az a mai magyar politikusi körökben még egy nagyon tisztességes állapot. Gondoljunk csak a hónapokig felvett - "nem is tudtam róla" - több tízmilliós plusz juttatásokra, na meg a felsorolásra is sok kormánypárti nyílt lenyúlásra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.