Martin éppen négy barátjával játszott a soltszentimrei játszótéren, amikor a hatalmas eb nekiugrott.

Édesapja szerint a támadás végzetes is lehetett volna, de az állat gazdájának fia az utolsó pillanatban szerencsére lerángatta a kutyát gyermekéről – írja a Blikk.

"A legmegdöbbentőbb az, hogy a kutya a történtek után is szabadon mászkálhat. Már a támadás másnapján is láttam az utcán" – mondta Zoltán, az édesapa.

Ő úgy tudja, hogy az eb gazdája önkormányzati dolgozó. Mint mondta, a polgármesteri hivatalnál már a támadás előtt többen jelezték, hogy a 60 kilós német juhászt hagyják szabadon mászkálni az utcán, gyakran összeugrik más kutyákkal, és bejár az óvoda udvarára, de akkor semmi sem történt.

Megkérdezték a település polgármesterét, Nagy Istvánt is, aki azzal csapta le a telefont, hogy nem a blikkre tartozik, miért nem csináltak eddig semmit a közveszélyes kutyával.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ja, hogy önkormányzati dolgozó a gazdi. Akkor itt nem fog történni semmi, hacsak bele nem hal valaki egyszer egy támadásba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sekele
Nem a kutya hibája. Az állatok teszik amit ösztönük diktál. Az emberek meg fegyvernek használják a kutyákat.
Teljesen egyértelmű, melyek az a kutyafajták, amelyek nem arra lettek kitenyésztve, hogy gyerekekkel játszanak.
Rendszeresen jönnek-mennek szájkosár nélkül örző-védő kutyák szabadon, mert esetleg akkor hajlandó lépni a hatóság, ha már késő.
m.macskosz
@sekele:Tök mindegy, hogy rottweiler, német juhász vagy pitbull.
Megtámadott/megsebzett egy embert ráadásul egy gyereket.
Súlyos büntetést a tulajdonosnak!
Fradigege
Apuka miért nem nyírta ki? A gazdivak együtt húznám fel az első fára, ha nekiugrana a fiamnak egy ilyen.
szalaiveronika
@sekele: Senki nem gondol arra, hogy a kutyát kellene bíróság elé állítani. De az biztos, hogy ha az én gyermekemet/unokámat érné ilyen támadás, annak a kutyának annyi lenne. A gazdájáról nem is beszélve.
csa-csa
szeretem a kutyusokat, de megtörtént a baj. Utólag talán mindegy mitől, de ha egy embert marcangolni kezd, attól kezdve senki nincs biztonságban. Ezért el kell altatni. Lehet "kutya agykurkászhoz" vinni, de ha nem kölyök, sokat nem segít és csak a bukszádat üríti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.