A magyarok ősi pogány hitvilágának madara, a turul díszíti a Honvédség által delegált ország tortáját, amit tegnap mutattak be a budapesti Clark Ádám téren.

Magyarország tortájának felvágásával nyitották meg a Magyar Ízek Utcáját tegnap Budapesten. A Magyar Ízek Utcája rendezvényen az idei Magyarország tortája mellett az ország cukormentes tortáját, a honvédség tortáját – amit egy pogány jelkép ékesít a kereszténység felvételének az ünnepén – és az alkalomra kiválasztott Szent István-napi kenyeret is megkóstolhatják az érdeklődők.

Pogány jelképpel ünnepeljük a kereszténységet
A Honvédség tortája

Magyarország tortáját a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének versenyén választották ki. A győztes, Somlói revolúció elnevezésű tortát – melynek fő alkotóelemei a diós grillázs, az étcsokoládé mousse, a narancs és a vaníliás tojásos fehércsokoládé – a székesfehérvári Damniczki cukrászda készítette.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szöszmösz
Ez a kormány , minden közeli tartozéka, kegyeltjei és döntnökei mindenben bizonyságát adják ostoba, műveletlenségüknek Legalább hozzáértőkkel vennék körbe magukat, mint ahogyan azt az "átkosban" megtanulták és tették nagyjaink. A jelkép kiválasztása nyilván
nem a cukrász ötlete volt, de ha igen azt a Honvédség havi milliókat érő illetékese jóvá hagyta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
Ezt a vatikáni típusú kereszténységet inkább gyászolni illene, mint ünnepelni.
De még jobb lenne végleg elfelejteni.
csikknorisz
Szerintem ehhez a címhez inkább a turulmadaras országzászló passzolna, melyet Egerben áldottak meg, adtak át, valamint maga Semjén Zsolt Főkeresztény Orbáninas tartott veretes beszédet a talapzatánál, külön kitérve a koppánykodókra, de hogy ez alatt kiket ért, azt nem osztotta meg a nagyérdeművel.
A nagy esemény részletesebb összefoglalója: www.heol.hu/cikk/568262
csa-csa
@moiszikf: így van! és akik órákig sorban álltak, hogy (szeletenként adományként céljából több szász ft-ért megkóstolhassák) higgyétek el kurvára nem érdekelte őket milyen díszítés van rajtuk.
Csizmás Kond
" A magyarok ősi pogány hitvilágának madara, "
huba...mit is jelent a pogány szó ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.