A Fővárosi Közgyűlés hétfői döntésének értelmében inkább 65 milliárdért felújítanák a 3-as metró múzeumba való kocsijait, minthogy 90 milliárdért újat vegyenek.

Ezek így 20 évig maradnának üzemképesek, az újakkal 40 évig járhatnának a budapestiek. Ráadásul mindezt hitelből. Új járművekre lehetett volna európai uniós támogatást kérni, ám ezt a pénzt a kormány a pálya, az alagutak és az állomások 100 milliárd forintos rekonstrukciójára akarja felhasználni – írja a Blikk.

270 millió forintba kerül majd egyetlen orosz metrókocsi felújítása, ebből 240 darab jár a 3-as vonalon. Ha újat vennénk, azért ma átlagosan 375 millió forintot kérnének a gyártók.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
Valóban. Én is piaci érdekeket sejtek a döntés mögött.
Szó nincs például (köztes megoldásként) nyugatról behozott "kicsit" használtakról. (amik hozzáteszem újszerűek)
Illetve azt látom, hogy a fidesz rezsim nem tud 40 évre előre gondolkodni, mert szerintem már négy év múlva sem ők lesznek. (persze ha lesz életképes alternatíva)

Továbbá még mindig nem értem, hogy egy olyan projektet mint a stadionépítéseket (ahova jóesetben egy kisebb réteg jár szórakozásból) miért támogat jobban a kormány, mint a mertófelújítást. (amivel a többség DOLGOZNI jár)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Senara: Az hagyjan. De a sinekhez, valtokhoz, iranyito es kontrol rendszerekhez hozza sem nyulnak. Szerintem inkabb lesz egy nagy tomegszerencsetlenseg 5-10 even belul. Persze akkor a fideSS majd ujra elmutnyocevezni fog, meg selgeci kiall a porondra, hogy az MSZP-t meg Demszkyt szidja. Pedig most itt a lehetoseg a teljes felujitasra, a kocsik cserejere. Csupan 1 stadiont beruahazast kellene leallitani, vagy a taho elhalaszthatja 1 evvel a varba koltozeset. Barmelyik fedezi a koltsegeket.
Csak ezt nem akarjak, mert celjuk Budapest lerohasztasa.
1magyar
Ennyi pénzért összekókányolják, ahelyett,hogy újat vennének! Lehet,hogy a gyártó elengedné ekkora összegnél még a 20-at és már újabb 40 évre biztosítva lenne a metró.
Egy-két stadion nem épülne meg legfeljebb, arra úgy sincs szükség. Csak viszi a fenntartása a pénzt.
verőce21
Jól beszopta a Fidesz az ellenzéktől ezt a "3-as metró ellehetetlenülése blöfföt". Lépéskényszerbe kerültek, ami nem sikeredett valami jól, a hiányos terveik kiteregetésével. Így még szorossá is tehetik a Bp. főpolgármesteri győzelmüket.
csa-csa
ha ezt 20 évvel ezelőtt!!! megteszik talán fele annyiba került volna és ma nem kellene rettegni mikor égnek bent az utasok!
craven
STADIONOK KELLENEK A BOTLÁBÚ SENKIKNEK NAAAAAAAAAA!! Nem értitek meg???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.