A magyar főváros dunai szakaszán is megrendezik azt a 90-es évek óta világszerte kedvelt versenyt, melynek bevételeit jótékony célra fordítják: a gumikacsa futamot.

A pajkos gumikacsák versenye a kilencvenes évek óta tartja lázban a világot, többek között Ausztráliában, Nagy-Britanniában és Szingapúrban is megrendezik. A kacsák vízre bocsátásához kapcsolódó jótékonysági eseménysorozat célja a segítségnyújtás: a hazai futam az UNICEF-et, az ENSZ Gyermekalapját támogatja.

Sárga gumikacsák lepik ma el a Dunát
Durham, New Hampshire – 2003

A Kacsafutam nemcsak jótékonysági és családi esemény, hanem verseny is: az elmúlt hónapokban bárki vásárolhatott sorszámozott gumikacsát, amely részt vesz a versenyben. Az első száz célba érő kacsa tulajdonosa ajándékokat vihet haza.

A Kacsafutam előtt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében délután fél kettőtől sárkányhajókkal, kajakosokkal és kenusokkal látványos vízi felvonulást is láthatnak az érdeklődők.

De miért pajkos a gumikacsa? Nos, nincs olyan szexshop a világon, ahol ne lehetne sárga vagy perverznek nevezett fekete gumikacsát vásárolni, melyek az egyik magyar bulvárlap szerint a csőrükkel, illetve a farkukkal tudnak meglepetést szerezni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...ha nem petpalack akkor gumikacsa de valamivel szemetelni kell...
Nyuszicsibe
@Csizmás Kond: okés,hogy jótékonyság,de ki fizeti,hogy kibányásszák ezeket a sz@rokat ??
levarosbukta
Miért kell minden cart majmolni? Miért nem lehet valami egyedit kitalálni? De ha már úsztatni kell akkor jótékonyságból t. honatyáinkat kellene beleburitani a Dunába. Aztán arra lehet fogadni ki ér partot és ki nem. Na ebben lenne fantázia.
Desischado
@levarosbukta: Kedves Bukta, erre a "műsorszámra" én is boldogan beneveznék! De arra méginkább, ha elúsznának messzire, és vissza sem jönnének! Na, az volna az igazi jótétemény!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.