Sztárok meztelen fotói kerültek nyilvánosságra az iCloud szolgáltatás elleni hackertámadás nyomán.

Feltehetőleg az Apple internetes tároló-szolgáltatása, az iCloud elleni kiterjedt hackertámadás nyomán olyan sztárok meztelen fotói kerültek fel vasárnap a világhálóra, mint Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Mary Elizabeth Winstead és Kate Upton.

Az Oscar-díjas Lawrence ügynöke, Bryna Rifkin elismerte, hogy az ellopott felvételek az ügyfeléről készültek. A történteket a magánélet kirívó megsértésének nevezte és közölte, hogy az ügyben feljelentést tett. Hasonlóképpen eredetinek nevezte a fotókat Mary Elizabeth Winstead is, mások viszont hamisítványnak minősítették a felvételeket.

A hackernek vagy hackereknek sikerült hozzájutniuk Lea Michelle, Rihanna, Victoria Justice, Kirsten Dunst, Kristen Ritter, Yvonne Strahovski, Bar Rafaeli, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen és mások meztelen képeihez is. A felvételeknek a 4chan, a Reddit, a Twitter és a Tumblr közösségi fórumokon való nyilvánosságra hozója azt állította, hogy Jennifer Lawrece-ről további pikáns képekkel és videofelvételekkel rendelkezik.

2012-ben a floridai Christopher Chaneyt 10 éves szabadságvesztésre ítélték, amiért feltörte a szórakoztatóipar 50 ismert személyiségének elektronikus levelezését és személyes adatokat, valamint meztelen fotókat lopott mások mellett Scarlett Johanssontól, Mila Kunistól és Christina Aguilerától.

A celebek elleni első ismertté vált jelentősebb hackertámadás 2005-ben történt: az internetes betörőknek akkor Paris Hilton telefonjáról sikerült felvételeket ellopniuk.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levrone
Hát, programozóként vannak fenntartásaim a felhőszolgáltatókkal és egyáltalán a felhőben való tárolással kapcsolatban. Azért az emberi tényező mindenhol játszik, nem egy embert rúgtak ki a Google-től sem, adatokkal való visszaélés miatt. Minden gyártó és szolgáltató a központilag, egy helyen - nyilván az ő szerverein - való adattárolás felé próbálja terelni az ügyfeleit, de ennek csúnya vége lehet, amint a fenti példa is mutatja... Üzleti adatokat meg főleg nem tárolnék felhőben, mondjuk egy fontos szerződést, vagy egy programom fgorráskódját, etc., csak hogy bárhonnan elérhessem. Nincs az az isten. :-) Ja, pucér fotókat meg főleg nem tennék fel magamról egy felhőszolgáltatásba... :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
meta
Egyik se különb bármelyik útszélinél.
KERKA
Ha valaki kiáll az utcasarokra kurvás öltözékbe, ne csodálkozzék, ha leszólítják.
Ha valaki a meztelen fotóit bármi módon valahova fölteszi, az keringeni fog az interneten. Ennyi.
pbalage
Mivel én még véletlenül sem és egyáltalán nem is vagyok kíváncsi típus, ezért ki is jelentem, hogy nem is érdekel a történet.

hol is vannak azok a képek?
nincs esetleg valakinek valami linkje?
Fradigege
Kisgyerek korom óta nem fotóztak le meztelenül. Így semmi esély, hogy kikerüljek a netre. Így jártak.
Levrone
Mondjuk ezek a pucérszelfik azért messze vannak a szexképektől. Vagy tényleg valódi szexképek kerültek fel? Vagyis akció közben, mondjuk "répával" a szájában a kamerába mosolyogva, vagy hogy kell érteni a szexképeket? :-)
csa-csa
@Levrone: egyetértek! ilyen képeket soha, sehova és semmiért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.