A Borsnak nyilatkozott Ziaja Péter, aki évek óta Skóciában él, mérnöknek tanul az edinburghi egyetemen. Őt kérdeztük a függetlenségi szavazásután. Eldőlt: Skócia marad Nagy-Britannia része.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Miért? Nálunk talán nem így volt? Itt is beleszóltak a külföldi magyarok!
karma1
@bretagne: Az talan meg nem lett volna baj, ha a Magyarorszagon folyamatosan ott lako, ott elo emberek szavaztak volna... De Romaniabol szavazhattak olyanok is, akik egy percet sem voltak Ma.o.-n, ott adot sem fizettek, talan meg magyarul sem tudtak. EZ volt a nagy baj, meg az, hogy nekik "szereztek" hivatalosan allando magyar lakcimet.

A ferjem dednagyapja Skociabol szarmazik, de a mai napig tartja a kapcsolatot a skot rokonokkal. Ma reggel is felhivta egyikuket, kerdezte, orul-e az eredmenynek, mire a rokon mondta neki, hogy "Mit hulyeskedsz? Persze hogy orulok, Te is tudod, mire szavaztam!" Aki egy kicsit is jobban ismeri az ottani viszonyokat, tudja, hogy nem lenne jo az elszakadas, de ezt ok jobban tudjak.

Egyebkent ma volt nalunk is a valasztas, en is elmentem, szavaztam, hiszen itt elek, itt fizetem az adot, nekem sem mindegy, mi lesz a jovo, es meg mindig varunk az eredmenyre, talan egy ora mulva mar meglesz a vegleges, ugy nez ki, hogy a munkaspartiak a masodikok, marad a Nemzeti Part, John Key-vel az elen, de amikor megkerdezte a riporter az egyebkent szimpatikus munkasparti vezetot, hogy nem ideges-e az eredmeny miatt, akkor o David Cunliff azt valaszolta, hogy egyaltalan nem, mert a demokracia errol szol, ha a masik jobb, azt el kell ismerni. 4 heten allt ki egymassal a 2 vezeto part elso embere nyilvanos TV-vitara, hogy mindenki megismerhesse a programjukat, a het tobbi napjan pedig a tobbi, joval kisebb partok kepviseloi kampanyolhattak a programjuk mellett.
Letezik valasztasi kultura is, de mindenkinek az adata elore be volt listazva, hogy csak egyszer szavazhassunk, es amikor leadtuk a voksot, kihuztak errol a listarol, es ennyi volt.
bretagne
@karma1: Bár nálunk is ilyen politikusok lennének. De itt megölnék egymást, főleg a másik oldalon állókat. Gyűlölködnek csak.
karma1
@bretagne: Most jott le a vegeredmeny: a Nemzeti Part gyozott 48.1 %-ban,...Mar a 3. terminust szavaztak meg nekik, (itt 3 evenkent vannak valasztasok), ugyanaz marad a miniszterelnok, John Key, aki egy nem tul magas fizetesert vallalja ezt a posztot, miniszterelnoksege elott viszont mar milliardos uzlete volt, sajat erobol, munkaval szerezve... Hogy van ez?...:o)))))
bretagne
@karma1: Úgy, hogy vannak még normális emberek. Mint nálunk is volt, a Gyurcsány, aki nem vette fel a fizetését és Bajnai, aki jelképes összegért, (havi 1.- Ft-ért) vállalta.
Elképzeled ugyanezt a másik oldalról?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.