Magyarország – Bár az orvosok sem rajonganak a hálapénzért, mégis több mint harmincmilliárd forintnyi paraszolvencia vándorolt a zsebükbe az elmúlt évben. – Az orvosok közel 80 százaléka elutasítja a hálapénzrendszert, de a jelenlegi helyzetben szükségesnek tartják – magyarázta a Szinapszis Kft. felmérésére hivatkozva dr. Dénes Tamás, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke. Hozzátette, hogy a betegek egy része jobb szolgáltatást remél a pénzéért, de sokan vannak, akik egyfajta félelemből fizetnek. A Magyar Rezidens Szövetség a hivatalos orvosválasztásban látja a megoldást.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
ja, félünk hogy ha nem adjuk gyorsan , nem lesz módunkban többször ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@micfild: A fiam műtétjénél én is 150 ezret adtam az orvosnak (hozzáteszem, nem sokan lettek volna képesek egy két éves korú gyereknél ilyen csípőműtétre), de nem sajnáltam tőle, mert így nem lett sem tolószék, sem ficam, max. túlzottan nem szabad megterhelni. Az ilyen sebészek minden pénzt megérnek, valahogy itt kell tartani őket, ha már 200 ezres fizetéssel szúrják ki a szemüket. Mindenesetre amikor megyünk kontrollra, hiába vannak ott vagy százan, egyből minket hív be...:-) Tudomásul kell venni, hogy a pénz diktál, még akkor is, ha az ember nem magánrendelőbe megy. Nem így kellene, hogy legyen, de ez van.
micfild
@szandokan: Hogy mennyit adsz önként az egy dolog!!
amennyid van, annyit adsz...
De az undoritó kategória, hogy közlik ők mennyit kérnek! mert különben annyi neked. vagy a gyerekednek.
Nem tudom előre adtad-e a pénzt...
vagy utólag.
mert az ugye szintén nem mindegy.
ismerem a városom kórházát.. sajnos...
és volt szerencsém megismerni betegként az egyetemi klinikát a fővárosban.
elhiheted .. ég és föld a különbség a fővárosi javára!!
minden szempontból
szandokan
@micfild: Ez Pécsen volt, mert szerencsére sógornőm ott immunológus, és ő mondta, hogy ehhez a sebészhez vigyük, mert a legjobb a szakmában. Nem is csalódtunk benne semmilyen téren. Természetesen műtét után kapta, és minden kontroll alkalmával is kap egy százast, mert megérdemli. Tudom, nem mindenki teheti ezt meg, de Békés megyéből vittük oda a gyerkőcöt, vagyis messze nem tartoztunk oda. Ez a minimum részemről, hogy eleve elvállalta, és végig kíséri, amíg csak dolgozik sebészként. Most 40 éves, szóval még remélhetőleg sokáig.
libellle
@szandokan: Ez is, mint nagyon sok minden egyszerüen nagyszerüen szégyen erre az országra. Szégyen a mocskos alakokra, akik magukat orvosnak merik mondani. Mert ugye aki nem ad az megrendelheti a temetését? Végül is örüljön mindenki aki már a Magyar kórházakra volt kényszerülve, hogy élve kitudott onnét kerülni.
DogAdventures
Orvos:
- Józsi bácsi! Ezt az 50000 Ft-ot maga tette ide az asztalomra?
Józsi bácsi:
- Nem, doktor úr.
Orvos:
- De miért nem?
csa-csa
"Bár az orvosok sem rajonganak a hálapénzért..."
akkor mi a pénzéhes curva anyátokért teszitek el!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.