Hazánk az ötödik legrosszabb helyen áll a cukorbaj és szövődményei által bekövetkezett halálesetek tekintetében és nagyon magas a betegség okozta lábamputációk száma is – derül ki a 30 európai állam diabétesz ellátórendszerének helyzetét feltérképező, Bécsben szerdán közzétett 2014. évi Európai Diabétesz Mutatóból.

Forrás: WEBBeteg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
@szandokan: Ne ítélkezz! Nem tudhatod milyen betegségekkel küszködik egy elhízott ember. Egyébként csont sovány cukrosok is vannak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@Dr plágium: Ez tény, de azok általában az I.típusú betegségben szenvednek, nem a II. típusúban, amelyik esetében döntően az életmód a kiváltó ok, és csak részben a gének. Más az olyan eset, amikor az agyalapi mirigy jóindulatú daganata áll fenn, és műteni kell, és ennek talaján alakul ki a cukorbetegség.
szandokan
@nena: Hasonlót írtam én is az imént, csak az agyalapi mirigyet említettem meg okként. Sajnálom, hogy cukorbeteg vagy, nem is rád vonatkozott az írásom, hanem az átlag II. - es cukorbetegekre, akik saját magukat teszik azzá. A minimum az lenne, ha minden ember egyszer egy évben elmenne laborvizsgálatra, de nem ez a jellemző. Én tartok itthon vércukor, koleszterin, vérnyomásmérőt, meg mindig van nálam egy crp mérésre használható teszt is. Újabban nekem is reggel 8 körül 6,3 körül van a cukrom, 10 után meg már csak 5,5 körül, napközben viszont soha nem megy 7-7,5 fölé, de azt mondta a cukorgondozós, hogy ez semmi. Főleg annak függvényében, hogy éjjel kettőig fenn vagyok, és van, hogy akkor is még eszek. Alvás közben nem biztos, hogy reggel 8 - ra lemegy 6 alá. Neked mi a jó érték a doki szerint?
varrólány
@szandokan: Mennyi az az érték ami már veszélyes ? Mert ebben is írnak több félét.
szandokan
@varrólány: Amit én tudok, az az, hogy éhgyomorra 4-6,4 körül legyen, étkezés után két órával meg ne legyen több 8 -nál, de a következő étkezésig álljon vissza 6 alá. Bármely napközbeni random mérés értéke, ha több, mint 8, akkor csökkent glükóztolerancia áll fenn, ha pedig 11,1 felett van, az cukorbetegség. Az éhgyomri akkor jelez cukorbetegséget, ha 7 felett van két mérést követően.
Dr plágium
@varrólány: Az attól is függ melyik laborban milyen berendezéssel végzik a vizsgálatot...az vc mérő amit otthon használunk nem ad pontos értéket, csak tájékoztató jellegű ...
szandokan
@Dr plágium: Pontos értéket nem ad, de az eltérés max. 10 % lehet. Azaz ha otthon mértél hatot, akkor az vagy 5,4, vagy 6,6. Utóbbi sem vészes, de állítólag inkább többet mutatnak kicsivel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.