Két kérdés, amely rengeteg embert érint, mégis nagyon keveset beszélünk róla: az abortusz és a rák a mai napig tabu a társadalomban. A pszichológus díványán azonban nincsenek tabuk, így az HBO saját gyártású sorozata, a Terápia is nyíltan foglalkozik a témával. Péterfy Bori és Kurta Niké karakterei megjárják a poklot, a két színésznő őszintén beszél a sokakat foglalkoztató kérdésekről.

Forrás: Story Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Az abortusz egy döntési kényszer végeredménye lehet. Van rá pár hét, hogy az érintettek mérlegre tegyék, ami a későbbi életüket visszavonhatatlanul meghatározza.
Utólag nincs mit beszélni róla.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@Nil: ahhoz képest hogy mindenki meg akar gyógyulni túl sokan halnak meg rákban! nem gondolod? ki fenének célja hogy meghaljon?! és igenis vannak a ráknak olyan fajtái amit valóban gyógyíthatatlan! különben kivétel nélkül mindenki felépülne belőle!
a templomokban meg tényleg halálra butítják a jónépet "isten nevében"! pont az az álszent hazug egyház tudja a legjobban hogy nem létezik. a papság mindig is a világ egyik legolvasottabb, több nyelvet beszélő, igen művelt rétege volt. Ezért külön szemétség tőlük hogy van bőr a pofájukon a sok szegény hiszékeny embert ilyen aljasul átverni. amiket meg művelnek többek között gyerekekkel - persze szintén isten nevében a curva anyjukat - az meg egyenesen vérlázító! mocsadék egy bagázs! tudnám mit tennék ezzel a rohadék pedo csűrhével!
tivoli
@csa-csa: @Nil: Ha egészséges vagyok és feltehetően a magzatom is az, akkor is felelősen mérlegre kell tennem, hogy milyen lehetőségeim vannak, milyen megoldás a legjobb.
Van úgy, hogy egy leendő gyerek rengeteg tragédiát okozna egy családban, s van ahol mérhetetlen örömöt. A döntés jogát törvényileg nem szabadna korlátozni.
Viszont, ha leendő gyermekem feltehetően súlyos rendellenességgel fog születni, bárki vessen meg érte, az abortuszt választanám. Beteg gyerek szenvedését erőltetni a legnagyobb gonoszság, amit egy szülő csak elkövethet.
Nil
@csa-csa: Lehet tudni hogy valaki meg akar-e gyógyulni vagy meg akar halni.
Ugyanis aki valóban van az tudja hogy halál az nincs. Amit annak nevezünk az csak a látszat.
Amikor anyukám eldöntötte hogy ebből az életből neki ennyi elég volt, abbahagytam a "gyógyítást". (azért idézőjel mert nem én gyógyítok, én csak az információt adom a gyógyuláshoz ha elfogadják. és édesapámnál megtanultam egy életre hogy erőszakkal senkit nem szabad itt tartani - lehet, de csak a szenvedését nyújtjuk meg nem az életét.) A lélek nem fél a haláltól mert már tudja milyen. Csak amikor leszületsz elfelejted. Sajnos vagy nem én már emlékszem.
Nekem mondhatja valaki a fizikai síkon hogy persze, meg akarok gyógyulni- ha minden tette ez ellen szól. Ilyenkor az emberhez méltó halálban lehet segíteni.Ez nem más mint hogy megnyugtatod az elmét- aki fél - és így békésen elaszik.
Másképp fogalmazva-a betegség egyrészt figyelmeztetés (kicsi-pl nátha, vagy rádfröccsen az olaj sütés közben, stb, másrészt lassú öngyilkosság - ezt hívhatod krónikus betegségnek is.
Ez egyrészt több ezer éves tudás, másrészt újra elkezdték kutatni az 1800-as évek végén. Mára az agykutatásnak köszönhetően nagyon komoly szakmai anyag jött létre. Csak ezt nem mondják meg neked mert akkor nem vennéd meg a gyógyszereket.
tivoli
@Nil: tegnap, 18:22
Az agykontrollal foglalkozó, azt ismerő emberek sokat tudnának elmondani a célzottan irányított tudat erejéről.
Mert bizony azok vagyunk, amit az agyunk diktál nekünk, de az agyunknak segítve olyanná válhatunk, amilyenné szeretnénk.
csa-csa
@Nil: "Csak amikor leszületsz.."
na most lett világos...!
Nil
@csa-csa: ha valamit még nem tapasztaltál te meg attól az még van

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.