Oszter Sándor felesége, Failoni Donatella a Blikknek azt panaszolta, hosszú ideje be sem teszi a lábát a teátrumba, mert annyira megalázta Ókovács Szilveszter főigazgató.

Művészeti főtitkárként hozzá tartozott minden lényeges dolog, azonban Ókovács Szilveszter azt mondta neki, távozhat és többet be sem kell mennie az irodába. A nő szerint mindezt a korával indokolta és az is elhangzott, hogy árt az Opera hírnevének. Arra is gyanakszik, hogy a túlságosan szókimondó stílusa is bajba keverhette.

A sajtóosztály azt írta a lapnak, hogy általános irányelv a közszférában a nyugdíjaskorúak foglalkoztatásának visszaszorítása. A hatályos szabályozás szerint csak egyedi engedéllyel, kifejezetten nélkülözhetetlen személyes kvalitások kizárólagos megléte esetén foglalkoztathatók.

A cikk megjelenését követően az Operaház az alábbiakat közölte:

Failoni Donetella 2010/2011-ben dolgozott a Magyar Állami Operaházban, munkaviszonya három éve szűnt meg. Ugyanakkor ügyet intézni természetesen azóta is bármikor beléphet az intézmény üzemi területére. Jelenleg általános foglalkoztatási irányelv a közszférában, hogy a nyugdíjas korú kort elért dolgozók tovább foglalkoztatása nem lehetséges. A hatályos szabályozás értelmében csak egyedi engedéllyel, kifejezetten nélkülözhetetlen személyes kvalitások kizárólagos megléte esetén foglalkoztathatók tovább a nyugdíjkort betöltött munkatársak.

A Magyar Állami Operaházban csak a dolgozók és az adott évadban fellépő művészek rendelkezhetnek belépőkártyával, csakúgy, mint a világ többi operaházában. Amennyiben egy belépőkártya elveszett, megrongálódott stb., annak értékét a használójának meg kell térítenie, és azután újat kap. A használaton kívül került kártyákat – akár abban az esetben, ha elvesznek, vagy munkaviszony megszűnése esetén –, szabályzati és biztonságtechnikai kötelezettsége az intézménynek letiltani és a bekerülési költséget megtéríttetni.

Az Opera protokoll listája nemcsak Failoni Donatella nevével szűkült. A szerencsére növekvő nézői (nagyközönség) igények miatt – a bevétel emelésének szempontját is érvényesítve – az intézmény a lehető legtöbb jegyet szeretné értékesíteni az Opera és az Erkel Színház premierjeire is, így csak az állami vezetők, valamint az intézmény együttműködő partnerei számára nyújt lehetőséget a szokásos kontingens – ahogy ez a világ minden operaházában szintén evidencia. Így lesz ez következő bemutatója, A bűvös vadász Erkel színházi premierjét illetően is.

A Magyar Állami Operaház fontosnak tartja aláhúzni, hogy őrzi Sergio Failoni emlékét: a nagy karmester születésének 125. évfordulóján külön megemlékezést is tart tiszteletére.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Biztos kíváló művész és ebben nem is akarok vitatkozni senkivel mert nem ismerem őt. DE !! -"Az volt a probléma, hogy túlságosan szókimondó és becsületes vagyok"- ha valóban ilyen akkor ezt a férjének is legyen szíves megtanítani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@varrólány: Amikor még nem volt ilyesmi, akkor a fotósok retusálással tudták szebbé varázsolni a fényképeket, ma már a XXI.században ilyenek mennek. :)
varrólány
@m.macskosz: Az volna igazán jó photoshoppolva járni az utcán !:-))
Persze a műtermi képek mindig jobbak voltak , ahogy írod !
lajospapa
"Gondolj apádra, ha rákerülsz a lapátra!"
Desischado
Szerintem is a sértettség beszél belőle. Egyébként is, aki lézerrel járkál, és vadászni, az előttem a feketelista élén van!
volvós
Rózsa Sándor :
" Híjjjj, be csúf !! "
evacica
Kellemesen csalódtam Ókovács igazgató úrban, mint állandó opera látogató a színvonallal is meg vagyok elégedve! Gratulálok a direktornak, csak így tovább.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.