Tarjányi Péter és Dosek Rita "Forradalmár – Elhallgatott évszázad" című új könyvében a XX. század egyik legsúlyosabb következményekkel járó kémjátszmájáról rántja le a leplet.

Gróf Eszterházy Richárd, az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legagyafúrtabb kémje különösen fontos megbízást kap: ki kell derítenie milyen hadititkokat adott el a birodalom legveszedelmesebb ellenségének a császári és királyi hírszerzés vezetője. A bűnügy felderítésébe Ritter István, budapesti detektívet is bevonják, akire egyedi nyomozási módszerei miatt figyelt fel a császári titkosszolgálat.

A különös páros újabb és újabb nyomokat követve megpróbálja megakadályozni a világtörténelem egyik legtragikusabb eseményét. Eközben észre sem veszik, hogy olyan folyamatokat indítanak el, amelyek teljesen megváltoztatják Európa életét...

Megjelent a Tarjányi Péter–Dosek Rita szerzőpáros új könyve (x)

Tarjányi Péter és Dosek Rita új könyvében a XX. század egyik legsúlyosabb következményekkel járó kémjátszmájáról rántja le a leplet.

Megváltoztathatja egy eltévedt postai levél az egész világ sorsát?
Mennyire védtelen a nemzet, ha csak egyetlen polgára is elárulja?
Hogyan formálta át két magyar a történelem menetét?

Részlet a regényből:

"- És most mi lesz? – kérdezte Ritter, kissé tartva a választól.

Eszterházy szemei a semmibe révedtek. A korábbi tűz elkeseredett közönnyé változott.

Az a császár hangulatától függ sóhajtotta. Ha felelősen dönt, levadásszuk ezt a szervezetet, az összes résztvevőt beleértve. Ha személyes sértésnek veszi a történteket, akkor Isten óvja Európát!

Úgy érti, háborút robbant ki?

Pontosan úgy értem – válaszolta Eszterházy.

Hadat üzen Szerbiának? – próbált következtetni Ritter.

Ez csak az első lépés. Ha Szerbiát megtámadjuk, Oroszország hadat üzen a Monarchiának. Ha a Monarchia hadba lép, Németország hadat üzen Oroszországnak. Ezt nem hagyhatja szó nélkül Franciaország és Nagy-Britannia sem, hiszen mindenkinek vannak érdekeltségei a térségben Ez egy borzalmas háború lesz. A legkegyetlenebb fegyverekkel. Olyan, amilyet még nem látott a világ."

A kötet megvásárolható a Libri boltjaiban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.