A Földművelésügyi Minisztérium a Blikk rendelkezésére bocsátotta a pályázat nélkül kiadott állami földek és használóik listáját.

A paksaméta több mint 22 ezer tételt tartalmaz, mivel ennyi kisebb-nagyobb különböző terület került cégekhez és magánszemélyekhez hasznosításra egy évre 2013 októbere és 2014 októbere között. Összesen 30 ezer hektárról, vagyis egy fél-balatonnyi területről lehet szó – írja a lap.

Simicska Lajos érdekeltségei például a Blikk számításai szerint több mint 1500 hektárhoz jutottak ilyen formában. Mészáros Lőrinc felcsúti fideszes polgármester az egyik legújabb cége, az Aranykorona Zrt. révén jutott néhány kisebb földdarabhoz Székesfehérvár külterületén.

Az ország egyik leggazdagabb embere, Csányi Sándor OTP-vezér agrárérdekeltségei is részesültek állami földekben. A Bólyi Mezőgazdasági Zrt. négyhektárnyi területe azonban eltörpül a tízezer hektáros birodalom mellett – olvasható a Blikk cikkében.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Képzelt tel.beszélgetés:

O.V.: -Hallo ! Lajos, Viktor vagyok ..
S.L - Szevasz Viki !! Mi ujság ??
O.V - Leszóltam a Fazekasnak, aggyon 1500 hektárt Neked is
S.L - Köszi, de nem kellett volna, megélek a KÖZGÈP-böl
O:V - Ezt csak karácsonyi ajándékba adtam, a Népet
akarom csak bosszantani !!
S.L - Akkor most fogjam be a számat a múlt miatt ??
O.V - Hát persze ! Kellemes Ünnepeket !
S.L - Neked is, a jövöre FOLYTATJUK ! Ok ??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Simicskáék? Simicska és még kicsodák? A másik. Nem adják ki a közérdekű adatokat. Úgy kell kiperelni.Cipőt levenni! Sortűz! Duna! Mi az hogy nem adják ki?!
Desischado
Ennyit arról, hogy haragban vannak! Együttesen rabolják ki az országot. Mind a kettő megérett a börtönre! Vagy inkább a lámpavasat kellett volna javasolnom?
Szimba
1500 hold simicskáÉK-nak. Mennyi ebből orbáné?
spu00
Ha most egy évre került hozzá az 1.500 hektár, akkor most kinél van? itt valami nem stimmel, itt további magyarázatot kell keresni, vagy az már nem érdekes, mert már nem Simicskáéknál van? Valahogy felelőtlen ez a Blikk, a végkifejlet az érdekes, vagy ez már nem lenne hír? De azért jól szórakoznak, nem?
Toby
A hülye Sumácska ! Amennyiben pályáztak volna, már a Dunántúl is az övé lenne, sőt kapott volna egy saját, külön bejáratú megyét is !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.