Egyenesen Orbán Viktornak postázta el az 1316 forintos nyugdíjemelését Bognár József. Szerinte az összeg megalázó. – Ez az 1,8 százalékos emelés elkeserítő – kezdi. – A nyugdíjam hetvennégyezer forint, ez pedig éppen arra elég, hogy kifizessem a lakás költségeit, de másra nem nagyon jut. A rezsicsökkentésből megmaradt pénzzel sem számolhatok, ugyanis az élelmiszerek ára drasztikusan növekedett, erről persze már senki sem beszél. Lehet mutogatni statisztikákat meg grafikonokat, de aki bemegy a boltba, úgyis tapasztalja, hogy elszabadultak az árak. József tegnap betért egy budapesti postára, és feladta a nyugdíjemelés összegét Orbán Viktornak.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

116 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
@36: 150 ezer nem sok, inkább azoktól sajnáld akik nem is dolgoztak meg a milliós nyugdíjért...pl. plagibá
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Knapp75
@Cicamama55: " Tudja, a legjobban jövedelmező forrásokat is elérheti a csőd, s ha nem dől a lóvé, egyből összedől ám a "pénz vezérelte világ."

Nem! Azok számára dől össze a világ, akik képtelenek változtatni.
A munkavállalónak meg a "legjobban jövedelmező forrás" a munkahelye, ami szintén bármikor "összedőlhet".
Pont arról beszélek, hogy ha valamiért nem jó egy munka, akkor tudni kell váltani. (kirúgni meg bármikor kirúghatnak egyébként is, bár aki egész életében közalkalmazott volt, azt ezt nem feltétlenül látja reálisan.)
A váltásra, változtatásra kell nyitottnak lenni.
Ez nem csak a pénzről szól, hanem önbecsülésről és boldogságról is. (a pénz egy eszköz, nem cél, de aki tagadja, hogy szükséges eszköz a boldogsághoz, az becsapja magát)

Egyébként az a mondatod, amin elkezdtünk beszélgetni, az pont, hogy nem a gyermekeidről szólt, hanem a pénzről!
"Én azt hangoztatom a gyerekeimnek, hogy a biztos, teljes munkaidős, kevesebb bérért betöltött állást egy bizonytalan, látszólag kedvezőbbé soha nem szabad feladni!"

Ez arról szól, hogy ragaszkodsz a biztos, de kevesebb pénzhez.
A biztos munkahely, azaz a pénz elvesztése miatti félelem int óvatosságra! ;)
kukac50
A Fidesz nem tartja meg a nyugdíjak vásárló értékét,csak manipulál a számokkal meg az inflációval. A kormányhoz közelieknek megszavazták a 30 %-ot.
A 100 ezer alatti nyugdíjakat kellett volna annyival emelni, a kormánytagoknak meg 1,8 %-al Nekik az is több lett volna mint a kisnyugdíjasnak..
1szomjas
@Ulmus: Te demagógiának nevezed a bácsi ,,húzását" . De akkor vajon mennyire értékelnéd az ilyen bácsikat, ha mindegyikük hallgatással venné tudomásul, hogy azok vagyona, akik az ő 1,8%-os emeléséről (a 70 000 Ft-ra...) döntöttek, egyik napról a másikra növekszik 10 milliókkal, 100 milliókkal, vagy akár milliárdokkal ? Habár, tartok tőle, te is úgy gondolod, hogy jól van ez így... Hogy mindenki azt kapja, ami jár neki... Elárulom neked, hogy tévedsz ! És esetleg neked is, mint a hasonlóan gondolkodóknak, fájdalmas lesz ráébredni a valóságra, ha mindenki valóban azt kapja, ami jár neki...
nezelodo
"36
önkormányzat hivatalban takarító nő ismerős, 100 ezret kap és még dolgozik is mellette és szidja Orbánt. Hogy milyen rossz, meg minden. Én hallgatnék a helyében."

Bizony volt ilyen de más disznóságok is történtek pl. a falusi iskolák bezárásánál. Általában az előző rendszerből is, de a mostaniban is jó felmenőkkel bíró vezetők korengedménnyel, (prémium évekkel) mehettek nyugdíjba, a beosztottaknak meg az "alkalmatlanság miatt elbocsátva" kód került a lapjára. A helyi "törvény őre meg olyan magas színvonalon" tette mindezt, hogy alkalmas az akkoriban alapított, (minden görbe fánál előforduló), oktatási intézmény jogi kurzusa oktatójának. Pedig súlyos ítéletet mondtak azok a jogász szakemberek, akik segítséget nyújtottak ennek a disznóságnak a megakadályozásában. Nem vennék rá mérget, hogy volt olyan település, ahol nem mertek reklamálni az átvertek.
Vizual
Hiba volt. Azt fogja mondani, hogy a nyugdíjasok sokat kapnak és levesz a nyugdíjból. Ezek az akciók visszaütnek.
kukac50
Van aki 560 forint emelést kapott, ezzel növekedett a vásárló erő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.