Mintegy ezer négyzetméteren több mint 50 cég épít fel és mutat be egy olyan házat a tavaszi Construmán április 15-19 között, amely megfelel a 2020 utáni közel nulla energiafelhasználási előírásnak - közölte Kárpáti József, az Öko City kiállítás szervezője az MTI-vel.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kárpáti
Te építkeznél, vagy feújítanád lakásod, házad, ha 50% vissza nem térítendő támogatást kapnál, ha eléred a közel 0 közmű energia felhasználási szintet?
Az elmúlt év sikerére, az érintett vállalkozások ösztönzésére és mindenek előtt a leendő látogatók igényére építve az idei Construma betétkiállításaként – április 15-19 . közözött – ismét megrendezzük az ÖKO CITY interaktív kiállítást. Ennek keretében tájékozódni lehet a szakterületet érintő aktuális jogszabályokról, azok várható jövőbeli változásairól. A lakásépítést és felújítást érintő támogatási rendszer részleteiről, a kapcsolódó pályázat feltételeiről, az energiahatékonyság jelentőségéről és szükségességéről. Többek között: az 50%-os vissza nem térítendő támogatásról, a közel 0 energiaigényű épületek kialakításának feltételeiről, a fenntartható, energiahatékonyságot növelő anyagok és szerkezetek választási lehetőségeiről, a folyamatosan szigorodó épületenergetikai előírások betartásának lehetséges példáiról.
A kiállítás helyszínén felépített földszintes házat olyan anyagokból és technológiákkal építjük, amelyek eredményeként a fenntarthatóság, az energiahatékonyság elvei érvényesülnek, a hőtechnikai előírások követelményei túlteljesülnek. Az építési anyagok helyes választása, beépítésük szakszerű módja lesz látható a bemutatón. Az épületgépészeti berendezések, az épületinformatikai alkalmazások működés közben is megismerhetők, sőt az érdeklődők azok működtetését ki is próbálhatják.
A helyszínen kiállító vállalkozásoknál a ház építésére, felújítására, energetikai felmérés elkészítésére, a témához kapcsolódó szaktanácsadásra is ajánlatot lehet kérni. Különös hangsúlyt ad a kiállításnak, hogy az elkövetkező években a magánépíttetők, a felújítók soha nem látott mértékű vissza nem térítendő támogatást kaphatnak.
A klíma és környezetünk védelme, az energia hatékonyság növelése egyéni és társadalmi kötelezettségünk, amire költeni kell! A számtalan építési és felújítási technológia közül még a szakembereknek is komoly...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.