A két NAV-ellenőrt a 35 éves L. Péter édesapja engedte be házuk kiskapuján, még hétfő délután.

Mihelyst a két férfi bejutott az udvarba, a zavarodott L. Péter azonnal kirohant a házból és a késekkel rátámadt a revizorokra.

"Az édesanyja a gyilkosság után vallotta be nekem, hogy a fia nem járt a pszichiátriai kezelésekre, és a felírt gyógyszereket sem szedte" – mesélte a Blikknek egy neve elhallgatását kérő szomszéd. "Péter egyébként az utóbbi időben már nem nagyon mozdult ki a házból, és betegesen sovány volt. Három éve már nem is csinált semmit, előtte szobafestő-mázolóként dolgozott."

Biztosra ment. A lap információi szerint két konyhakéssel indult a bejárat felé, egy harmadikat pedig ragasztószalaggal erősített a combjára. A mészárlás után cigire gyújtott, és nyugodtan végighallgatta, ahogy édesanyja a rendőröktől segítséget kér. A férfit azonnal őrizetbe vették és kihallgatták, beismerő vallomást tett.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
El kellene gondolkozni apuci bűnrészességén is, hisz tudta, hogy fia zavarodott. Miért nem akadályozta meg, talán ő is akarta? És persze az anyja mit (nem)tett, mikor látta a kisfiát két késsel kimenni!? Sajnos valószínűen nem fog börtönbe kerülni, hanem elrendelik a kényszer gyógykezelését, de a szülők felelősségét mindenképpen vizsgálnám!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@lópicigáspár: Na, ha az apuka beszamithato, - marpedig ugy nez ki! - akkor minimum 100 ev Alcatrazt neki!!! Ha tudta -marpedig TUDTA- hogy a fiacskaja nem beszamithato, es nem figyelmeztette a NAV-os ugyintezoket, akkor bunreszessegert - netan otletadokent? felbujtokent? - es 100 %-os tudatossagert (elmebaj a papanal kizarva!) - ugy lecsuknam, mint a deli szel!

Ezek szerint a NAV nem hirtelen , bejelentes nelkuli latogatasarol volt szo, hanem mar vartak oket - kulonben az a hulye kolok mitol ragasztoszalagozta fel a nagykest a combjara? Erre volt esze? Talan a papa nelkul nem is volt ra esze, talan a papa segitette raadni a kest!
Nincs mentseguk, most mar minden a "fuggetlen" rendorsegtol, birosagtol fugg, remelem, mindenki megkapja a maga mazsas bunteteset!

@Strong: A bunreszesseg nyilvanvalo: NEM pillanatnyi elmezavarrol volt szo, hanem 3 eves , egyre romlo, kezeletlen, gyogyszerezetlen allapotarol a "kiskoloknek". Ha a szulei tudtak - marpedig, ha egyutt eltek, tudniuk kellett ! - milyen az allapota a fiunak, akkor ez nem "hirtelen felindulasbol" elkovetett, hanem elore megfontolt emberoles volt! (Ha EGY kest kapott volna fol az asztalrol, es szovaltas kozben szur, akkor az kimagyarazhato, de hogy ket kes a kezben, egy labra rogzitve??? Mi ez, ha nem szandekossag?
dedy
A fő problémát abban látom ,hogy egy 35 éves ember még a szüleinél lakik mert nem tud menni semmire.Valószínü a betegsége is ebből eredhet .Kiváncsi lennék ,hogy a népszámlálás amit most terveznek valamiért (kiváncsi lennék az igazi okra), mennyi fiatalt talál odahaza a szüleinél lakót kilátástalan depresszióhoz közeli állapotban ücsörögve.
kamazuka
Azt írja ,nem járt kezelésekre.
Melyik elmeháborodott párt vezér záratta be Lipót-mezőt?
orogordog
ki tette elme rottyantá az adó hivatal, ok okozat, szülőket kikel hagyni.
freemanpetya
Ki felelős ezért? A szülő? Ennyi erővel a szomszédok is kifejezetten felelősek, mert azok is kiállhattak volna szólni az ellenőröknek, hogy nagyon vigyázzanak mert a szobafestőnél már úgy állnak a dolgok, hogy bármi előfordulhat. Felelős a háziorvos is mert nem rakott ki egy táblát a ház falára amely tájékoztatta volna az ellenőröket arról, hogy olyan veszélyes területre lépnek ahol a bent lakók mentális állapotát már évekkel korábban nem vizsgálta senki. Felelős a polgármester is mert a város határában álló táblán nem jelezte, hogy létezhetnek olyan társasházi közösségek ahol nem mindenki tiszta elméjű, ezért fokozottan vigyázzanak a NAV ellenőrök a testi épségükre. Na és felelős a helyi rendőrség is akik az adóvizsgálat/ellenőrzés idején még csak a környékbeli utcákban sem adtak szolgálatot, holott egyeztethettek volna a NAv-val és azokon a környékeken ahol a NAV intézkedik megjelenhetett volna egy járőr-páros vagy egy meseautó. Szóval ha felelőst akartok akkor (így vagy úgy) felelős lehet itt mindenki, azonban a valódi felelősség a NAV-é mert lehetetlen helyzetbe került embereket sanyargat. Nem megoldást keres velük együtt ahogy az más országokban szokás, hanem lesújt, szankcionál, elvesz, lefoglal, végrehajt. Ennek ez a vége. Azon csodálkozom, hogy most történt meg az eset, én már jóval korábbra prognosztizáltam.
eszegfu
@Horizont: Abban igazad van, hogy csak ugy általában nem kötelezhetnek kényszer gyógykezelésre senkit sem. Viszont, ha valami bünt követ el (és talán a védekezése az, hogy "beteg"), akkor kényszeritheti a biróság erre. Mivel nem tudni igazán a családi körülményeket, csak amennyi olvasható erről (és ami vagy igaz, vagy nem), igy csak "kivülről" ugy gondolom: a szülőket annyiban tartom felelősnek, hogy nem próbáltak valamit is tenni, még a konkrét baj előtt. Mondjuk elmennek a gyerekük orvosához, tudatják vele, nem szedi a gyógyszereket, mit lehet tenni ilyenkor. Mindenképpen valamilyen segitséget igénybe kellett volna venniük. Az pedig, hogy állitólag párszor megverte őket is, felvetődik bennem: vajon a szülők fizikálisan, lelkileg, szellemileg még a "toppon" voltak? Esetleg már nem teljesen egészségesek? Nem tudok egyértelmüen állást foglalni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.