A Portfolio felkérte a Műértő szerkesztőségét, hogy állítsák össze a magyar kortárs művészetre legnagyobb befolyást gyakorló emberek listáját. A listára azok a művészek, műkereskedők, gyűjtők, kurátorok kerülhettek fel leginkább, akik "fizikailag" is kapcsolatba kerülnek a műtárgyakkal. Így első helyen Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója végzett.

Ugyanakkor növekszik azoknak a száma is, akiknek tevékenysége részben vagy egészben a művészeti oktatáshoz vagy a művészeti sajtóhoz kötődik. Utóbbi miatt kerülhetett fel két a politikából is ismert név a listára. Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke a 9. lett 2014-ben ezzel rontva az azt megelőző évben elnyert 3. helyén. L. Simon László parlamenti államtitkár pedig bár múltkor a 8. helyen végzet, a legújabb listán csak a 10. lett.

L. Simon a magyar kortárs művészet 10. legbefolyásosabb embere

L. Simon művészetekhez való vonzalma akkor került reflektorfénybe, mikor pár hete Lázár Jánosnak adott ajándékba egy félmillió forintot érő festményt, melynek címe az volt: Lázár János piruettezik, miközben piros hó esik.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@Senara: Az ország házának sarkát meg a székletével illető, "Illatos a..."riherongytól meg az ország miniszterelnöke felesége és lánya mázolmányokat vásárol...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
@Mobil123: Ebből az emberből egy is sok, miért ismételted ennyiszer???
vonotok
Jaj, szegény magyar kortárs művészet.
papa.49
Ahol ez a jabranc felkerül erre a listára ott a valódiaknak semmi keresnivalója NINCS!!!
mariaberta
@vonotok: Szerinted az amit ez az ember művel, művészet??
Vizual
Igen gondolom a népi primitiv okán. Mert olyan sötét... (Ő nyilatkozott a nap erőművekről meg a szélerőművekről) Ha nincs nap és nem fúj a szél akkor...) És ha jól tudom most keresnek pár képet a Szépművészetiből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.