Szombathelyen igazán kreatív menüsorral emlékeznek meg a március 15-ei nemzeti ünnepről – írja a nyugat.hu. A gyerekek az ünnep közeledtével trikolor színű krumplipürét kaptak ebébre.
Az étkeztetőcég azt mondja, régóta megemlékeznek egy-egy jeles ünnepről a közétkeztetésben. Így például Márton-napkor libaleves kerül az asztalra, míg decemberben karácsonyi fogások vannak terítéken.
Évek óta kapnak a gyerekek piros, fehér, zöld burgonyapürét. Arra törekedtünk, hogy egyrészt egészséges étellel szolgáljuk ki a diákokat, másrészt pedig a cégünk úgy gondolja, hogy a köznevelésből is ki kell vennie a részét, és ez is egy remek apropó
- mondta Rózsás Anikó területigazgató.
A krumplipüré nem mesterséges színezékektől lett "magyar színű", hanem természetes anyagoktól: a burgonyát a piros részen céklával, a zöldön spenóttal színezik meg. Az igazgató szerint mikor a gyerekek meglátják az ünnepi menüt, többnyire azt vágják rá, hogy "Piros, fehér, zöld. Ez a magyar föld!"
24 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás